Ondernemend Friesland nieuws

Bouwen aan goede zorg

Bouwen aan goede zorg

De zorg staat onder druk in coronatijd. Ook bij arbeidsbemiddelingsbureau Eva carrièrezorg merken ze een toegenomen vraag. OF spreekt eigenaar van Eva carrièrezorg Elyon Kingishi.

Wat doen jullie met Eva carrièrezorg?

Eva carrièrezorg is een arbeidsbemiddelingsbureau, actief binnen de zorgsector. Dagelijks verbinden we vanuit onze vestigingen: Leeuwarden en Utrecht zorgprofessionals aan diverse zorgorganisaties in heel Nederland. We zijn actief in een schaarse markt. Dat betekent dat we enorm creatief en vernieuwend moeten zijn om de juiste mensen aan te trekken. Door op een slimme manier te werven, denk aan de inzet van targeting tools, A.I. et cetera, houden we meer tijd over voor onze zorgprofessionals. Aandacht en een luisterend oor zijn natuurlijk ook enorm belangrijk. We geloven erin te bouwen aan duurzame relaties bij onze klanten. Geen snelle handel en kortdurende plaatsingen. Nee, wij willen bouwen aan goede zorg. En dat kan alleen op basis van vertrouwen. Afspraak is afspraak en als het even niet lukt, dan zijn we daar eerlijk over. We gaan voor een lange werkrelatie en werven daarom vaste krachten. Samenwerken met Eva betekent minder personeelskosten voor de flexibele schil en meer continuïteit voor de zorgorganisaties. Dat betekent dat wij ons 110% inzetten om te bouwen aan een toekomstbestendige zorg. Dit maakt ons ook direct onderscheidend.

 

Wat zijn recente ontwikkelingen in de markt?

COVID heeft een enorme impact op de diverse instellingen. Het ziekteverzuim en de oplopende personeelstekorten zullen door het virus alleen maar toenemen. De druk binnen de instellingen is eerder ‘toe’ dan afgenomen. Dit heeft ons creatiever gemaakt, omdat er sneller geschakeld moet worden tussen de diverse stakeholders. We zijn vanaf het begin van de crisis meteen in het gat gesprongen om te kijken waar we kunnen bijdragen. We hebben meteen gekeken of ‘thuiszittende’ mensen met een zorgachtergrond konden bijspringen en hebben de behoefte gepeild bij de mensen die we al aan het werk hadden om extra te werken.

 

Als we even vooruitkijken, waar willen jullie over zo’n vijf jaar staan?

We zijn intermediair tussen zorginstellingen en zorgprofessionals. We werken eraan ook partner te worden voor studenten en het onderwijs en te kunnen bemiddelen tussen studenten en zorginstellingen. Op dit moment zie je dat de druk op de zorg zo hoog wordt dat er binnen zorginstellingen geen ruimte is om studenten tijdens een stage te kunnen begeleiden. Daarom worden er eigenlijk geen stagiaires meer aangenomen. Dit terwijl ze in de zorg de extra handen wel kunnen gebruiken. Wij bieden daarom aan de begeleiding van studenten tijdens de stage over te nemen, zodat zorgaanbieders dat niet hoeven te doen. Zorgaanbieders hebben op die manier wel de voordelen van extra krachten, maar hoeven geen tijd en mensen in te zetten voor de begeleiding. Op deze manier willen we groeien in zowel interne als externe krachten en ook zuidelijker in het land actief worden. Het doel over vijf jaar is om te behoren tot de top vijf spelers binnen de zorgmarkt en ervoor te zorgen dat iedere afgestudeerde hbo verpleegkundige Eva kent.

Onze specialisten
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
Rabobank
Duurzaam ondernemen
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen