Ondernemend Friesland nieuws

Burgemeester en wethouders Leeuwarden doen mee aan Fossielvrij Weekend

Fossielvrij

Het college van de gemeente Leeuwarden doet mee aan het Fossielvrij Weekend van 9 t/m 11 oktober. Burgemeester Sybrand Buma en alle wethouders gingen dinsdag alvast op de foto met fossielvrije vervoersmiddelen, zoals een Fries paard, fiets en elektrische scooter. Met het Ik doe mee-spandoek gaven zij aan geheel achter het Fossielvrij Weekend te staan. Ook roept het college alle inwoners van gemeente Leeuwarden op om mee te doen in oktober.

1 miljoen kilometers
Tijdens het Fossielvrij Weekend reizen heel Friesland, Groningen en Drenthe van 9 tot en met 11 oktober 2020 fossielvrij. Doel is tijdens de drie dagen 1 miljoen fossielvrije kilometers te realiseren. Iedereen doet mee en iedere kilometer telt: van fietsrit naar de sportclub en busreis naar het winkelcentrum tot de niet-gereden kilometer vanwege thuiswerken. Movefit, de officiële app van het Fossielvrij Weekend, registreert alle fossielvrije en niet-gereden kilometers van de deelnemers.

 

Wethouders
Wethouder Friso Douwstra (CDA), met onder meer Verkeer en Vervoer in zijn portefeuille: ‘Dienstkilometers binnen Leeuwarden leg ik praktisch nooit per auto af. Dan pak ik liever de fiets of ga ik te voet. Mijn dienstauto – soms ontkom je hier niet aan – rijdt op groengas, een fossielvrije brandstof. Ik kijk er naar uit veel fossielvrije kilometers af te leggen tijdens het Fossielvrij Weekend!’

 

Wethouder Bert Wassink (PAL GroenLinks), verantwoordelijk voor het thema Duurzaamheid, is vanzelfsprekend enthousiast. ‘Onze mobiliteit moet verduurzaamd worden! Mijn volgende auto (als die komt) moet zeker elektrisch worden. Ook nu gebruik ik in en om de stad al steevast de fiets. Dat is leuk en efficiënt tegelijk. Wanneer iedereen dat doet, gaan we samen de miljoen kilometers zeker halen!’

 

Over het Fossielvrij Weekend
Het Fossielvrij Weekend is een initiatief van de stichting Fossielvrije weken Noord-Nederland en vindt plaats in Friesland, Groningen en Drenthe. Het duurzame evenement is de opvolger van de Elfwegentocht 2018. Toen reden tienduizenden Friezen – op initiatief van onder meer de Freonen fan Fossylfrij Fryslân – twee weken lang fossielvrij. Tijdens het Fossielvrij Weekend van 9 t/m 11 oktober vinden overal in het Noorden duurzame initiatieven plaats, georganiseerd door verenigingen, bedrijven, (sport)clubs en andere organisaties.

 

Kijk voor meer informatie over Fossielvrij Weekend op www.fossielvrijweekend.nl

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling