Ondernemend Friesland nieuws

De Vos innoveert op Leeuwarder huizenmarkt

De Vos innoveert op Leeuwarder huizenmarkt

De Vos Makelaardij innoveert op de Leeuwarder woningmarkt met de start van het gebruik van het platform Wensk. Wensk is een platform waar mensen hun woonwensen kenbaar maken en een huis kunnen vinden buiten de reguliere markt om.

Met vijf tot tien vragen per dag of er een woning beschikbaar is, is het voor Matteije de Vos van De Vos Makelaardij een welkome aanvulling op het huizenaanbod. “Als je wat tegenkomt, laat je het dan weten?”, is de vraag die hij meermalen per dag krijgt. Zijn makelaarskantoor bestaat nog maar vier jaar, al vanaf zijn start oversteeg de vraag het aanbod. “Wensk sluit perfect aan op die grote behoefte aan een woning.” Wie een woonwens heeft in Leeuwarden, Burgum, Buitenpost, Hurdegaryp en omstreken, kan die vanaf nu plaatsen op www.wensk.nl.

 

Ruim 100 woonwensen

Het platform ging van start in 2020 in Dokkum, Kollum en omgeving. Kortgeleden breidde het uit met Franeker en Harlingen. Inmiddels staan er ruim 100 woonwensen in het systeem en zijn de eerste koopovereenkomsten gesloten. Tjerk Pieter de Vries, ontwikkelaar van Wensk: “We worden overspoeld met reacties van woningzoekers die woonwensen willen plaatsen in regio's die nog bij Wensk zijn aangesloten. Door deze grote belangstelling zijn we van plan makelaars toe te voegen, zodat er straks in heel Nederland gewenskt kan worden.”

 

Wensen vervullen

De huizenmarkt is flink in beweging. Wanneer er een geschikte woning te koop staat, is deze momenteel vaak al snel verkocht. Woningzoekers vissen zo regelmatig achter het net. Een huis vinden buiten de reguliere markt om, is dan ook de insteek van Wensk. Woningzoekers plaatsen hun woonwens op het platform. Ze vertellen met hoeveel mensen ze willen gaan wonen, in welke prijsklasse ze een huis zoeken en welk type woning hun droomhuis is. Hoe meer specificaties ze doorgeven, hoe sneller de kans van slagen is. De persoonlijke motivatie van de zoekers vergroot de kans op het vinden van een droomhuis. Het kan de doorslag geven bij de huidige eigenaar van het huis dat ze zoeken. De makelaar bemiddelt vervolgens tussen woningzoeker en woningaanbieder. Zo worden wensen vervult!

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling