De week van Gerard Berghuis (BAASZ Advocaten)

Waarin onderscheiden jullie je?

Een advocatenkantoor wordt vaak geassocieerd met termen als ‘stijf’ en ‘wollig’. Zelf heb ik jaren in deze traditionele wereld van de advocatuur gewerkt. In 2017 besloot ik het anders te doen. Samen met mijn collega, Aniek Braamhaar, heb ik BAASZ advocaten opgericht. Wij richten ons alleen op arbeidsrecht en staan zowel werkgevers als werknemers bij. Ik ben er trots op dat we met BAASZ een toegankelijk advocatenkantoor hebben neergezet. We hebben een directe lijn en persoonlijk contact met al onze klanten. Ook gaan we graag de interactie aan met een breder publiek via social media. Zo weten we precies wat er speelt en delen we onze kennis op een luchtige en begrijpelijke manier. Hiermee onderscheiden we ons van andere advocatenkantoren.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Onze klanten zijn vanzelfsprekend vaak emotioneel betrokken bij hun zaak. Het gaat tenslotte in veel gevallen om het beëindigen van een arbeidsovereenkomst of een werkconflict. Als advocaat geeft het mij veel voldoening om de angel uit de emotie te halen en het allerbeste resultaat voor mijn klant te behalen. Dat betekent dat je als advocaat scherp en vasthoudend moet zijn in de soms stevige onderhandelingen. Ook als ondernemer heb ik hier veel profijt van. Daarnaast haal ik veel plezier uit de marketing en social media van BAASZ. Zo gaat het werk echt leven en krijg je ook nog eens nieuwe inzichten.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

BAASZ Advocaten bestaat nu 4 jaar. We zitten nu in een fase waarin we veel stappen maken qua professionalisering. Zo zijn we onlangs een B.V. geworden (voorheen Maatschap) en hebben we ons team uitgebreid. De komende 5 jaar hopen we rustig door te groeien en ons team verder uit te breiden. Daarnaast zouden we graag met BAASZ in heel (Noord-)Nederland bekend staan als de nummer één experts in arbeidsrecht.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Volgende week heb ik een zitting bij de rechtbank op de planning. Een zitting voorbereiden kost veel tijd, maar dat is hét moment waarop alles samenkomt en je er als advocaat voor je cliënt moet staan. Mijn pleidooi bereid ik zorgvuldig voor, net als eventuele onverwachte scenario’s waar je op een zitting mee te maken kunt krijgen. Ik verheug me er op het onderste uit de kan voor mijn klant te halen.


Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Doe niet alles alleen, maar zoek de samenwerking op of ga sparren met gelijkgestemden. Het ondernemerschap is een vak apart, ik had het niet alleen gekund en gewild. Aniek en ik vullen elkaar goed aan en hebben allebei onze eigen kwaliteiten. Daarnaast: besteed veel aandacht aan online marketing en social media. Het heeft ons veel gebracht en ik zou iedereen aanraden om er actief mee aan de slag te gaan.

Delen via

Vergelijkbare berichten