Ondernemend Friesland nieuws

De week van Jacob Stuiver

Jacob Stuiver

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Jacob Stuiver, directeur van zijn eigen bedrijf Stuiver Project- en Procesmanagement. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Waar verandering voor de één een bedreiging is, is die verandering voor mij juist een kans en uitdaging! Kansen die we samen moeten grijpen om een wereld achter te laten aan onze kinderen waar ze de komende tijd mee vooruit kunnen. Kansen en uitdagingen in de infra, het bebouwde gebied en het landelijke gebied, waarbij ik hoofdzakelijk voor overheden, maar ook voor bedrijfsleven en particuliere initiatieven aan het werk ben.

Met de omgevingswet in aantocht is het niet meer vanzelfsprekend dat de overheid in zijn eentje bepaalt hoe de wereld, de fysieke leefomgeving, er uit komt te zien. Veel meer partijen zijn nodig om tot een gedragen plan en oplossing te komen. Dit is maar één van de veranderingen die ons te wachten staat.

Ik (bege)leid projecten en processen, met verstand ván en gevoel vóór het proces én inhoud. Dat doe ik door goed te luisteren, niet te twijfelen om die ene vraag te stellen, anderen te laten doen waar ze goed in zijn en uiteindelijk ook niet bang te zijn om te koersen op het afgesproken doel of resultaat. Samenwerken is daarbij het uitgangspunt. Natuurlijk gaat het dan om samenwerking met boeren, bedrijven, (overheids)instanties en burgers maar ook om samenwerking in het projectteam of in de interne organisatie.

 

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Daar waar anderen het lastig vinden om handen en voeten te geven aan verandering kan ik daar juist mijn ondernemende en nieuwsgierige geest inzetten. Ik vind het geweldig als ik daar een rol in kan spelen.

 

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Het gaat toch niet alleen over mij? Het gaat toch veel meer over wij?

Toch ben ik, met het “wij” in mijn achterhoofd, ook persoonlijk blijvend ambitieus.

Over 5 jaar heb ik, ijs en weder dienende, mijn dit jaar opgestarte studie Master Environmental Sciences afgerond. Dan sta ik nog meer mijn mannetje om hét verschil te maken om de broodnodige veranderingen tot een succes te maken.

 

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Ondanks de “coronacrisis” is mijn agenda goed gevuld. En kan me verheugen op een afspraak waarbij we een strategie gaan uitzetten om de omgeving te benaderen voor een infrastructureel project waar ook kansen liggen in en voor het landelijk gebied.

Ook heb ik een afspraak staan met een buurtplatform, wijkadviseur en projectleiders van een gemeente om samen een proces in te richten om een onveilige weg veilig te maken en waar iedere partij met zijn eigen kennis bijdraagt aan een breed gedragen oplossing.

Maar wat er écht uitspringt is een kennismakingsgesprek met een mogelijke coach voor mijn elfjarige zoon.

 

En waarom?

Iedere ouder wil graag dat zijn kind goed terecht komt. Daar waar ik mijn andere kinderen met een schouderklop of duwtje in de rug prima kan helpen moet je ook niet schromen in de spiegel te durven kijken. Het kan beter zijn als iemand anders je kind gaat helpen, zeker als het zelf daar om vraagt. In het werk is dat niet anders…

 

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Bij het starten van mijn onderneming, meer dan twintig jaar geleden, kreeg ik van mijn toenmalige baas het volgende advies mee: “Wees niet bang om jezelf eruit te werken, daar wordt je alleen maar beter van!”

Twintig jaar aan ervaring later kan ik dit alleen maar beamen: Kijk waar je jezelf eruit kan werken, met andere woorden geef adviezen waar je je klant of personeel écht verder mee helpt. Daar wordt jezelf én je onderneming namelijk alleen maar beter van.

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling