Ondernemend Friesland nieuws

Het weekend in met Jacob van der Werf (Friesland Lease)

Het weekend in met Jacob van der Werf (Friesland Lease)

Ken je onze rubriek ‘De week van…’? Daarin vragen we ondernemers naar hun plannen voor die week. Maar aan de werkweek komt ook een einde. En dan begint het weekend. Twee dagen waarin veel ondernemers toch zoveel mogelijk leuke dingen proberen te doen. Of stiekem toch nog een beetje aan het werk gaan…Ditmaal met Jacob van der Werf van Friesland Lease.

Wanneer begint jouw weekend? Als je vrijdagavond om 20.00 uur de laptop dichtklapt, of als je bijvoorbeeld zaterdagochtend vroeg op het voetbalveld staat?

Ik streef er wel naar om vrijdagavond het werk klaar te hebben van afgelopen week. Echter vanuit mijn rol/functie lukt dit niet altijd. Het vak sales is dynamisch en ik vind dat dit niet per se een 09:00 tot 17:00 mentaliteit kent. Wel moet je zorgen voor een goede balans hierin. Daarom mag ik na een werkdag ook graag lopen/hardlopen.

Wat is jouw grootste hobby of passie? Maak je daar in het weekend ruim tijd voor? Ik mocht altijd graag tennissen. Heb dit naar eigen zeggen ook niet onverdienstelijk gedaan. Helaas is dit de laatste jaren er niet van gekomen. Nog sterker al jaren geen tennisracket meer aangeraakt. Maar hier gaat binnenkort verandering in komen! En bij deze meteen een uitnodiging om t.z.t. een balletje met me te slaan!

Zeg eens eerlijk: werk jij tijdens het weekend ook wel eens (flink) door? Zo ja, waarom is dat nodig? Zo nee, is dat een bewuste keuze?

Ik klap in het weekend zeker wel eens de laptop open. Maar op de momenten dat het mij uitkomt. Als mijn dochter Noa bij me is zorg ik dat ik er voor haar ben en klaar sta. Maar vind het ook fijn om korte lijnen te hebben met de klant. En die appen of mailen in het weekend wel eens. Ik vindt dat ik daar dan wat mee moet doen. Zeker in deze tijd!

Vergt je onderneming veel van je en is ontspannen in het weekend broodnodig, of zijn twee dagen vrij lang genoeg en sta je op maandagochtend weer te trappelen om te beginnen?

Mensen onderschatten het wel eens merk ik. Sales en ondernemen is topsport. Je staat altijd aan en bezig met kansen/mogelijkheden. Maar wat mij betreft is 2 dagen genoeg. Op zaterdag ga ik met mijn dochter altijd naar zwemles in Leeuwarden. Klinkt misschien gek maar dat is ook wel een soort van ontspanning.

Wat zijn jouw ambities voor je onderneming? Droom je in het weekend wel eens over alle plannen die je nog zou willen waarmaken?

Friesland Lease is altijd in ontwikkeling. Zitten vol met plannen en ontwikkelingen. En dat geldt ook voor de wereld waarin wij actief zijn. Mobiliteit is dynamisch en in ontwikkeling. Zelf ben ik ook ambitieus en gedreven en dat maakt dat we een mooie match zijn!

Wat is jouw beste weekendtip voor andere ondernemers?

Wat voor mij werkt is ontspanning en erop uit met Noa. Wij noemen dit altijd struinen. Dit kan in de auto zijn of lopend. Je maakt altijd wat mee en je ziet van alles. Persoonlijk sta ik altijd aan zoals dit heet dus dit is dan wel een lekkere ontspanning. En veel bewegen is mijn tip. In welke hoedanigheid dan ook. Maakt je hoofd leeg en je werkt aan je lichaam!

Onze specialisten
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
Rabobank
Duurzaam ondernemen
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen