Ondernemend Friesland nieuws

Masterclass met tips en achtergronden om werknemers na de thuiswerkperiode weer veilig onderweg te laten gaan

Masterclass met tips en achtergronden om werknemers na de thuiswerkperiode weer veilig onderweg te laten gaan

Uit onderzoek van VeiligheidNL blijkt dat na de versoepelingsperiode, tijdens Covid in 2020, het aantal verkeersslachtoffers met 62% steeg. Wanneer de thuiswerkperiode voor veel werknemers mogelijk afgeschaald wordt en er weer meer zakelijke kilometers gereden worden, is de kans dat het aantal verkeersslachtoffers toeneemt groot. Om werknemers op weg te helpen, werken VeiligheidNL en de Verkeersveiligheid Groep Nederland nu samen om verkeersongevallen te voorkomen. Veilig Onderweg is dé innovatieve werkgeversaanpak, die gericht is op het verbeteren van de verkeersveiligheid van werknemers door gedragsverandering. Tijdens een masterclass op 8 juli om 11:00 uur worden alvast een aantal tips en achtergronden gedeeld. Een pilot van dit project heeft plaatsgevonden in Friesland. Aanmelden kan via deze link: https://bit.ly/3gm56Uz

Gratis online masterclass
De gratis online masterclass voor werkgevers geeft achtergronden over verkeersveiligheid (de urgentie, ontwikkelingen en de noodzaak bij zakelijke kilometers), maar ook praktische tips over belangrijke thema’s zoals afleiding in het verkeer of bijvoorbeeld stress. De masterclass wordt gegeven door de Verkeersveiligheid Groep Nederland en VeiligheidNL.


Minder ongevallen en kostenbesparing
Medewerkers werken met Veilig Onderweg een jaar lang in een online omgeving met korte, interactieve trainingen. De focus van het programma ligt op het verhogen van het kennisniveau over verkeersveiligheid en op het aanbieden van concrete handvatten voor verkeersveilig gedrag. Veilig Onderweg is speciaal ontwikkeld voor werkgevers, waarvan de werknemers veel onderweg zijn met de auto. Door de verkeersveiligheid onder deze werknemers te verhogen, blijven zij duurzaam inzetbaar en kan de schadelast worden verminderd.

 

Veilig Onderweg is:

1. Kostenbesparend: werknemers gaan veiliger rijden. Er kan een kostenbesparing plaatsvinden op schade, brandstof en verzuim.
2. Breed georiënteerd: met diverse thema’s waaronder alcohol, bermongevallen, afleiding, auto te water en afstand houden.
3. Maatschappelijk verantwoord ondernemen: Veilig Onderweg is een aanvulling op de Risico-Inventarisatie en Evaluatie- en MVO- beleid.
4. Betrouwbaar: werknemers krijgen een jaar lang begeleiding door de ontwikkelaars van Veilig Onderweg: VeiligheidNL en Verkeersveiligheid Groep Nederland.

 

Kennis, bewustwording en gedragsverandering
Naast het opfrissen van kennis gaat Veilig Onderweg ook in op gewenst gedrag. Medewerkers zien wat er kan gebeuren als je risico’s neemt in het verkeer, hoe je risico’s kunt voorkomen én hoe te handelen bij onverwachte risicovolle situaties. De online omgeving biedt niet alleen trainingen, er zit ook een competitie-element in. Werknemers gaan onderling de strijd aan, en kunnen ook vrienden en familie uitnodigen voor deze competitie. Op deze wijze wordt verkeersveiligheid een terugkerend gespreksonderwerp binnen organisaties én daarbuiten.


Samenwerking
Door de samenwerking tussen VeiligheidNL (het kenniscentrum letselpreventie), en Verkeersveiligheid Groep Nederland (de marktleider van online en fysieke verkeersveiligheids- en duurzaamheidstrainingen voor personenvoertuigen en goederen- en personenvervoer) ontstaat er een unieke en krachtige werkwijze. Een jaar lang intensieve begeleiding van VeiligheidNL en de trainingsapplicatie van de Verkeersveiligheid Groep Nederland zorgt voor een optimale leermethode.

Onze specialisten
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
Rabobank
Duurzaam ondernemen
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen