Ondernemend Friesland nieuws

Nieuw horecaconcept Sophias opent in oude pand Aegon

Nieuw horecaconcept Sophias opent in oude pand Aegon

Ondernemers Jochem van der Schoot en Willem Nicolai openen in het voormalig kantoor van Aegon in Leeuwarden het nieuwe horecaconcept Sophias. Het enorme pand biedt plaats aan 200 personen en krijgt een grote binnentuin waar nog eens 300 personen kunnen zitten. Sophias opent, als de coronaregels het toelaten, in juni van dit jaar.

Het pand, waar straks een combinatie van horeca, kantoren en studentenhuisvesting in plaatsvindt, is op dit moment nog volop in verbouwing. Sophias komt aan het grote Stationsplein waar ook Loetje en Café Wouters gevestigd zijn.


Topchefs

Van der Schoot (onder andere van Eurohotel en Boutiquehotel WKNDS) en Nicolai (Fellini, Doozo) werken met een team van topchefs aan een unieke beleving op het gebied van horeca. Sophias gaat namelijk bestaan uit verschillende onderdelen, ieder met een eigen specialisme. Zo is er naast een bistrogedeelte — waar á la carte gegeten kan worden — ook een uitgebreide coffeebar en een haute friture. In de grote binnentuin komen barren met bier van de tap, een pizzacorner en een grote grill.

 

De ondernemers zijn al ruim een jaar bezig met het concept dat binnenkort geopend wordt. "Willem en ik zijn deze samenwerking aangegaan om écht iets bijzonders neer te zetten”, zegt Van der Schoot. “Het doel is om de gasten van Sophias steeds weer te verrassen met nieuwe dingen op hoog niveau. Zo werken we in de Bistro met een ‘Seasons-concept’ en zijn we met artiesten en kunstenaars bezig om onze gasten echt iets unieks mee te geven. Ontbijt, koffie, lunch, diner of een borrel, het kan straks allemaal. Ook werken we aan ideeën voor evenementen en lezingen. Het moet echt een bruisende ontmoetingsplek worden in het hart van Leeuwarden.”


Eerste gasten

Op dit moment wordt hard gewerkt om de buitenkant van het pand af te krijgen en in de komende maanden wordt het interieur helemaal opnieuw opgebouwd. Sophias zal van ’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes geopend zijn. De verwachting is dat in juni de eerste gasten welkom zijn.

 

Foto: Aron Weidenaar

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling