Ondernemend Friesland nieuws

Samenwerking Netwurkz en FE Telecom: Nieuw platform met landelijke dekking voor portofoons

Samenwerking Netwurkz en FE Telecom: Nieuw platform met landelijke dekking voor portofoons

Herman Douwe van der Heide van Netwurkz uit Hantum levert netwerkbeheeroplossingen en maakt van bestaande systemen goed lopende netwerken. Daarnaast ondersteunt hij (overheids)instellingen, bedrijven en evenementenorganisaties met communicatie: op locatie én op afstand. FE Telecom uit Stiens levert communicatieapparatuur, verhuurt portofoon- en camerasystemen, en voorziet bijvoorbeeld evenementen van MCU’s (Mobiele Commando Units). Netwurkz en FE Telecom werken al jaren naar volle tevredenheid samen en die intensieve band resulteert nu in een uniek platform: het leveren en ondersteunen van portofoons die via het alom aanwezige 4G-netwerk werken.

Johan de Haan, eigenaar van FE Telecom: “Wij leveren complete ondersteuning op het gebied van communicatie aan bijvoorbeeld landelijke Sinterklaasintochten, festivals als Lowlands, Concert at Sea en Bospop. Onze grootste MCU wordt daarbij ingezet én we zorgen voor portofoons voor de communicatie tussen organisatoren, maar ook veiligheidsdiensten van de gemeenten, politie, etc. Herman Douwe ondersteunt daarbij vaak op locatie, maar ook op afstand vanuit huis.”


Voorheen moesten voor het bereik van de communicatiemiddelen zenders geplaatst worden, het bereik daarvan was beperkt. Voor een festival op een bepaalde locatie hoeft dat geen probleem te zijn, maar Johan en Herman Douwe merkten dat bij evenementen zoals zonnebootraces, sportwedstrijden en evenementen die over een groot aantal uitgestrekte kilometers worden gehouden, het bereik van de portofoon niet voldoende is. Herman Douwe: “Gelukkig staan de technologische ontwikkelingen niet stil. Wij zijn samen in de materie gedoken, hebben tests uitgevoerd en hebben uiteindelijk gekozen voor de aanschaf van Entel portofoons uit Engeland: kwalitatief hoogwaardige portofoons die uitstekend werken op het overal bereikbare 4G-netwerk.”

Volop tevredenheid over nieuwe platform  
Netwurkz en FE Telecom hebben vervolgens geïnvesteerd in een eigen platform waar dat netwerk op draait - ondergebracht in een datacenter in Leeuwarden - van waaruit de portofoons actief zijn. “Wij faciliteren het platform en verkopen of verhuren portofoons aan bedrijven en (evenementen)organisaties.” De proloog van de bekende Sup 11-city tour was afgelopen zomer een uitstekende testlocatie. Johan: “Dolenthousiast waren de organisatoren: 95% verbetering gaven ze bij ons aan. ‘Wij willen niet meer anders: de kwaliteit is veel beter ten opzichte van het oude netwerk en ook de dekking is veel beter’. Dat zijn de reacties waarop wij hadden gehoopt en dit sterkt ons in de overtuiging het nieuwe platform volop in te zetten.”

Portofoon is voor iedereen
De Entel 4G portofoons hebben daarnaast als voordeel dat de spraak ontzettend helder doorkomt – geen ruis op de lijn – en dat de toestellen erg gebruiksvriendelijk zijn. Johan: Stel, je zou er bij een evenement voor kiezen contact te houden met alle betrokkenen via mobiele telefoons. Het nadeel daarvan is dat je altijd eerst een naam of nummer moet kiezen, diegene moet bellen, wachten tot ‘ie opneemt en dan iets met elkaar bespreekt wat misschien tegelijkertijd aan de andere kant van het terrein al wordt geregeld.” Herman Douwe vult aan: “Communiceren via de portofoon houdt in dat je communiceert met de hele groep mensen voor wie je boodschap van belang is. Als ik bijvoorbeeld Johan oproep om naar de ingang te komen, kan het zijn dat een ander reageert: ‘ik ben al bij de ingang, ik regel het wel even’. Het is een efficiënte, tijds- en energiebesparende manier van communicatie. Die dus nu nóg beter gaat werken doordat er geen verstoringen zijn op netwerken. Of je nu met je portofoon in Spanje zit of in Drenthe: je hebt altijd meteen contact.”

Beveiligingsbedrijven, transportbedrijven en bijvoorbeeld zorginstellingen die veelvuldig met cliënten op pad zijn: voor allerhande branches heeft communicatie via de portofoon de voorkeur. Aan Herman Douwe en Johan de schone taak om dit nóg beter onder de aandacht te brengen en om duidelijk te maken dat de inzet van het nieuwe platform en de nieuwe portofoons de onderlinge communicatie nog eens sterk zal verbeteren. Herman Douwe, lachend: “Glashelder verhaal toch? Net zo helder als het geluid door onze portofoons!”

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling