Ondernemend Friesland nieuws

Snakeware nieuwe hoofdsponsor Berneiepenloftspul

Snakeware nieuwe hoofdsponsor Berneiepenloftspul

Digital agency Snakeware uit Sneek is de nieuwe hoofdsponsor van het Berneiepenloftspul (BIS). Deze jaarlijks terugkerende theatervoorstelling door kinderen is al 30 jaar een begrip in Friesland. Snakeware neemt de komende drie jaar het stokje over van Omrin en eerder de Rabobank en zal onder meer een bijdrage leveren aan het aantrekken van nieuw talent uit Súdwest-Fryslân.

De jaarlijkse voorstelling van het BIS, die in het voorjaar gemiddeld zes keer uitgevoerd wordt door basisschoolkinderen uit de omgeving, trekt zo’n 700 bezoekers per keer. Tekst en muziek worden ieder jaar opnieuw gecomponeerd. Vorig jaar werd de voorstelling van het BIS vanwege de coronacrisis geannuleerd, maar dit jaar presenteert het BIS een heuse film, het ruimteavontuur 'Bis Corp. 9021'.

 

Vergrijzing

Ate van der Meer, CCO van Snakeware: ”Het aanbod van nieuwe, enthousiaste talenten in de dop in de regio wordt minder door vergrijzing. Alle groepen 7 en 8 uit de regio Súdwest-Fryslân ontvangen daarom een uitnodiging om te komen kijken bij het BIS en mee te spelen. Uiteraard zijn ook de ouders welkom om te zien en horen wat dit geweldige initiatief voor de ontwikkeling van kinderen en het sociale evenwicht in onze regio kan betekenen.” 

 

Aantrekken van nieuw talent

Investeren in talent zit Snakeware in het bloed. Zowel binnen als buiten het bedrijf ondersteunen de Snekers al jaren sport- en cultuurprojecten via sponsoring en andere initiatieven, zoals het Frysk Jeugdorkest, diverse sportverenigingen en de jonge sporters van TalentNED. Daarnaast worden onder meer gastlessen gegeven in primair, voortgezet en het hoger onderwijs.

 

“Kinderen vanaf jonge leeftijd laten kennismaken met wat er allemaal speelt in de maatschappij op het gebied van sport, spel en kansen op de arbeidsmarkt krijgt bij ons ruim de aandacht. Wij maken hier geld en tijd voor vrij en de vaak hartverwarmende reacties van deze diverse groep talenten in de dop brengt een lach op ons gezicht”, aldus Ate van der Meer. Het Sneker digital agency met een warm hart voor de regio levert nu dus ook een bijdrage aan de ontwikkeling van het BIS. Van der Meer: “De jeugd heeft de toekomst en wij weten als geen ander hoe belangrijk het aantrekken van nieuwe aanwas is voor een onderneming. Uiteraard geldt dat ook voor de culturele sector. We dragen daarom graag ons steentje bij aan het BIS en de ontwikkeling en het plezier van de kinderen uit Súdwest-Fryslân.”

 

'Bis Corp. 9021'

Annet Hankel van BIS: “In onze regio zijn er op het gebied van theater, zang en dans maar weinig mogelijkheden voor kinderen van basisscholen. Om deze groep toch kennis te laten maken met de wereld van theater, zang en dans is de Stichting Berne Iepenloftspul in het leven geroepen. Voor onze regio al jarenlang een belangrijke factor op het gebied van Friese cultuur. Door voorstellingen te produceren in het Fries blijft de Friese taal ook in beeld bij de jeugd. In Snakeware hebben wij voor de komende 3 jaar een ambitieuze hoofdsponsor gevonden die een groot hart voor de regio heeft en al jaren bewijst dat investeren in talent loont.’

 

De eerste BIS-voorstelling van dit jaar is op 30 september aanstaande. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Meer informatie op www.berneiepenloftspul.nl/.

 

Over Snakeware

Snakeware maakt online ambities waar en zet opdrachtgevers op voorsprong door een mix van marketing, design en techniek van eigen huis. Ruim een kwart eeuw nadat drie jongens op een Friese zolderkamer begonnen met schrijven van software en sleutelen aan computers, staat er in 2021 een succesvolle, wendbare en internationaal opererende onderneming met 54 werknemers en een succesvol software platform voor digitale producties. Meer informatie op www.snakeware.nl.

 

Snakeware is zelf ook op zoek naar nieuw talent en is onlangs gestart met een wervingscampagne. Friese professionals die zich willen aansluiten bij een groeiend en ambitieus team van digital designers, developers en digital marketeers kunnen zich aanmelden via www.snakeware.nl/vacatures.

 

Onze specialisten
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
Rabobank
Duurzaam ondernemen
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen