Start-up LEAVV stimuleert duurzaam reizen met elektrische camperbusjes

LEAVV

LEAVV is ontstaan vanuit de ontwikkelingen die ondernemer van Goethem de afgelopen jaren zag in de reisbranche, waar hij de afgelopen negen jaar werkzaam in is. Een trend die zich nog steeds ontwikkelt is het roadtrippen binnen Europa. Er is veel vraag naar campers, maar weinig aanbod naar elektrische varianten. Dat moet anders, als het aan de ondernemer ligt. ‘Ik geloof dat duurzaam reizen een leuke manier is om een steentje bij te dragen aan een positieve impact op het klimaat’ aldus van Goethem. Hij start LEAVV in mei met vier E-campers die inmiddels door Italië, Spanje, Finland en Noorwegen hebben gereden. ‘Een veel gehoorde reden om niet met een e-camper op roadtrip te gaan is de angst voor een lege accu, daarom heb ik in de LEAVV campers extra aandacht besteed aan een uitgebreid accupakket, met een volle accu kun je met de campers 250 kilometer rijden en binnen 30 minuten zijn ze weer opgeladen, daar ben ik erg trots op’. De elektrische campers worden geleverd door Peugeot Haaima Hylkema en camperbouwer Fixxter, waar LEAVV sinds de start een samenwerking mee aanging.’Met CEO Anne Tjeerd Haaima heb ik sinds de start een goede band, hij gelooft in ons businessplan en adviseert waar nodig. Samen gaan we voor een duurzamere toekomst in campers’.

Duurzaam roadtrippen

LEAVV zet zich in om mensen bewust te maken van de positieve impact op het klimaat, door te kiezen voor elektrische voertuigen. ‘Ik ben me gaan verdiepen in de uitstoot van campers. De elektrische campers waar wij nu mee werken stoten op jaarbasis meer dan 6.500 kilo CO2 minder uit dan een dieselcamper. Snel gerekend kunnen we met de verdubbeling van ons camperaanbod ervoor zorgen dat er 50.000 kilo minder CO2 per jaar wordt uitgestoten. Dat lijkt ons de moeite waard!’, legt van Goethem uit.

Crowdfunden

Om de verdubbeling van het wagenpark te financieren was minimaal 40.000 nodig, nu er 80.000 euro is opgehaald kan het bedrijf ook aan de slag met verbeteringen aan de website om het huren van een camper nog makkelijker te maken en hun bekendheid te laten groeien. Binnen een dag was een derde van het bedrag al bij elkaar verzameld. ‘LEAVV heeft een duidelijk missie met hun bedrijf. De snelheid waarmee de crowdfunding succesvol is gefinancierd laat zien dat deze missie gesteund wordt door hun achterban. LEAVV is op de goede weg en mensen willen onderdeel worden van dit avontuur, gefeliciteerd!’ – aldus Mark Laagewaard, algemeen directeur CrowdAboutNow.

Hier stopt het niet voor de ondernemer. Zijn droom is om de campers te verhuren en verkopen vanuit een duurzame locatie. ‘Maar we gaan nu eerst dit succes vieren, mét alle investeerders. Zonder hen was dit niet gelukt’ aldus van Goethem.

Delen via

Vergelijkbare berichten