Twee miljoen euro extra voor bemiddeling Friese uitkeringsgerechtigden

Ambities & acties

Met het Friese actieplan heeft Fryslân Werkt! de ambitie om in twee jaar tijd minstens 400 extra werkzoekenden duurzaam te plaatsen in reguliere banen. Net zo belangrijk is het ontwikkelen van een effectievere en intensievere samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid.

Projectleider Tamara Huizinga legt uit: "We gaan actief aan de slag om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkfit te maken en te matchen met een geschikte werkgever. We organiseren verschillende (regionale) evenementen om werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Daarnaast stellen we persoonlijke maatwerkbudgetten en opleidingsbudgetten beschikbaar om mensen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Hierbij richten we ons op kansrijke beroepen zoals techniek, ICT, transport, zorg en onderwijs.”

Fryslân Werkt!

In Fryslân Werkt! hebben alle Friese gemeenten, UWV, SW-bedrijven, Leerwerkloket, onderwijs en sociale partners hun krachten gebundeld. Gezamenlijk ondersteunt Fryslân Werkt! werkgevers bij het ‘inclusief ondernemen’ op het gebied van personeel.

Delen via

Vergelijkbare berichten