Van Dorp speelt in de ‘Premier League’ van technische en facilitaire dienstverlening

Jelmer Batteram, 39 jaar, woonachtig in IJlst, getrouwd, drie dochters, is vestigingsmanager van Van Dorp in Heerenveen en Groningen. Hij werkt al veertien jaar bij het familiebedrijf Van Dorp en heeft dus een groot deel van deze indrukwekkende groei meegemaakt. Een gesprek, met in de staart nog twee specifieke vragen.

“Toen ik rond 2005/2006 bij het bedrijf kwam liepen hier circa 400 mensen rond, maar sinds die tijd is het heel hard gegaan. Om die groei qua personeel bij te kunnen houden, goed technisch personeel is dun gezaaid, heeft Van Dorp zelfs een eigen opleidingscentrum, de Van Dorp Academie, van de grond getild en zijn alle vestigingen geaccrediteerd leerbedrijf.”

Dichtbij de klant

Het familiebedrijf, in 1985 gestart in Zoetermeer door directeur-grootaandeelhouder Henk Willem van Dorp, heeft vanaf het begin gestreefd naar landelijke dekking om op die manier dicht bij de grote klanten te zitten en ze op hun wenken te kunnen bedienen. In de daaropvolgende jaren werden diverse techniek gerelateerde bedrijven overgenomen en werd het dienstenpakket steeds verder uitgebreid. Batteram: “Dat varieert van het technisch beheer van schoolgebouwen, zwembaden, installatietechniek, industriële automatisering, energieconcepten, klimaatbeheersing, kleine industrie tot diverse Railinfra-werkzaamheden van NS-stations, enzovoort. Zeg maar alles wat met techniek heeft te maken, voor 99 procent business to business. Ik ben verantwoordelijk voor de vestigingen Heerenveen en Groningen. Het werkgebied van de Van Dorp vestigingen Heerenveen en Groningen ligt noordelijk van de lijn Urk, Kampen, Coevorden. Daarnaast zijn er verschillende zogenaamde ‘Specials’, dat zijn vestigingen die zich richten op specialistische klussen, zoals Deventer dat landelijk alle projecten doet op het gebied van brandbeveiliging.” 

Wat is het mooiste moment bij Van Dorp?

Eigenlijk het niveau waarop we nu zitten. We maken jaarlijks een stabiele groei door. Ook dit jaar, ondanks de coronacrisis.

Waar droom je van?

Ik heb veel affiniteit met de klimaatproblematiek en verduurzaming. Van Dorp is erg actief op dat vlak en loopt daarin in de voorste linies. Ik vind het mooi dat ik daar een actieve rol in kan spelen met bijvoorbeeld een project als ‘Van het gas af’. Verder doorgroeien in die ‘tak van sport’ is voor mij een persoonlijk doel.   

Delen via

Vergelijkbare berichten