Van verpleegkundestudent tot ondernemer

“Omdat ik al een tijd bezig ben, het nodige heb meegemaakt en op het moment meerdere ondernemingen leid, weet ik wat werkt”, geeft Heine aan. “Zo stel ik bijvoorbeeld duidelijke kaders. Binnen die kaders krijgen collega’s de maximale vrijheid om te handelen. Fouten maken mag. In plaats van deze af te straffen, maken we het bespreekbaar waardoor iedereen ervan kan leren en de organisatie beter wordt. Bij alle bedrijven zetten we in op hoge kwaliteit. We werken met A-players en gaan altijd net iets verder dan anderen. Dat levert ons veel goodwill op.”

Ondernemen in crisistijd

Heine is een ondernemer met een verhaal. Al tijdens zijn opleiding handelde hij in van alles en nog wat. Iets dat hem goed af ging. Van daaruit begon hij een online reisbureau gespecialiseerd in reizen naar auto- en motorsportevenementen. Ook dat groeide uit tot een succes. Tot de kredietcrisis kwam. In die tijd verloor hij bijna alles wat in de jaren ervoor was opgebouwd. Het weerhield hem er niet van opnieuw voor het ondernemerschap te kiezen. En opnieuw met succes. Alles bij elkaar opgeteld draaien zijn bedrijven nu miljoenen euro’s aan omzet. Met de lessen geleerd tijdens de kredietcrisis wil hij in de huidige coronacrisistijd graag zijn ervaringen met andere ondernemers delen. 

“Ik wil graag ondernemers helpen niet in dezelfde valkuilen te stappen als ik destijds”, geeft Heine aan. “Vooral in deze tijd is het belangrijk voor ondernemers om ondernemingen crisisbestendig op te bouwen. Ik geef handvatten die het mogelijk maken risico’s bij het ondernemerschap beter te spreiden. Maar in het boek komen meer onderwerpen aan bod. Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn tijd zo zorgvuldig mogelijk gebruik? Op welke manieren kan ik aan mijn persoonlijke groei werken? Wat gebeurt er allemaal in je brein bij het maken van beslissingen? Ik behandel in het boek voor iedere ondernemer waardevolle punten. Naast het boek bied ik ook cursussen aan om ondernemers hierin te begeleiden.”

Meer bereiken met minder inspanning

Voor Heine is onderweg duidelijk geworden dat er naast het werk ruimte moet zijn om te leven. “Ik maak veel tijd vrij voor verdieping op onderwerpen als het brein, communicatie, voeding en mindfulness. Daarbij doe ik inzichten op die ervoor zorgen dat ik het maximale uit mezelf kan halen. Ik houd ruim voldoende tijd over voor ontspanning, verdieping en leuke dingen. Ik werk op de dagen dat het mij goed uitkomt zodat ik tijd overhoud voor andere dingen. Dat gun ik iedere ondernemer.”

www.derelaxteondernemer.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten