Ondernemend Friesland nieuws

Wierenga & De Graaf: Voor opdrachtgevers met visie; voor kandidaten met ambitie

Wierenga & De Graaf: Voor opdrachtgevers met visie; voor kandidaten met ambitie

Wierenga & De Graaf wil dé specialist zijn in Noord-Nederland voor het werven en selecteren van vaste, interim- en detacheringsfuncties op HBO+ niveau. Ons uitgangspunt daarbij is altijd een gedeeld belang en een gezamenlijke ambitie. Dat uit zich in het bieden van extra toegevoegde en duurzame waarde aan opdrachtgevers en kandidaten.” Aan het woord zijn Jan Wierenga en Leo de Graaf, de naamgevers van het Leeuwarder bureau.

Zowel Jan Wierenga als Leo De Graaf vervulden directie- en managementfuncties bij een grote internationale uitzendorganisatie. Daarmee beschikken ze over zeer veel kennis en ervaring in de wereld van de werving & selectie en loopbaanadvies. In al die jaren hebben ze hun speelveld wel danig zien veranderen, uiteraard ook als gevolg van de digitale mogelijkheden. Maar er zijn zeker de laatste jaren meer trends en ontwikkelingen waar te nemen. Leo de Graaf: “Hoger opgeleiden bijvoorbeeld oriënteren zich anders op een nieuwe baan dan een paar jaar geleden. Waar zij nu vooral op selecteren, is de reputatie van een organisatie. Hoe groen en maatschappelijk betrokken is die? Welke ontwikkelingsmogelijkheden biedt die? Tegelijk verlangen opdrachtgevers alleen maar meer value for money en hanteren zij meer criteria dan alleen cv’s. Vaardigheden, bijvoorbeeld om een team te leiden of om mensen te motiveren en te inspireren worden steeds belangrijker.”

 

Full service plus

Om in die veranderende wereld slagvaardig en onderscheidend te zijn, heeft Wierenga & De Graaf gekozen voor een full service plus aanpak. “Onze specialisatie is en blijft het werven van kandidaten met ambitie voor organisaties met visie”, aldus Wierenga. “Dat doen we met heel veel persoonlijke aandacht. Ter illustratie, om tot de best mogelijke match te komen bieden wij kandidaten nog vóór de voorstelrondes talenten- en vaardigheids-assessments aan. Tegelijk hebben we een professioneel en betrokken netwerk om ons heen verzameld, waarmee we opdrachtgevers volledig kunnen ontzorgen bij hun wervings- en selectietrajecten. Zo beschikken we over specialisten op het gebied van employer branding en online arbeidsmarktcampagnes en hebben we ervaren coaches en trainers in huis voor loopbaanadvies- en ontwikkeltrajecten. Tevens kunnen we een beroep doen op ervaren HR-professionals. En dat allemaal onder één dak aan de Sophialaan in Leeuwarden. Al die verzamelde kennis en ervaring maakt Wierenga & De Graaf overigens ook een zeer interessante partij voor outplacement, onboarding trajecten, HR-ondersteuning en meer.’

 

Transparant

Volgens Leo de Graaf willen opdrachtgevers steeds vaker weten waar zij hun euro’s aan besteden. “’Value for money’, noemde ik dat zojuist. Ook daarin komen wij opdrachtgevers tegemoet met een viertal interessante programma’s, variërend van een no cure-no pay basisprogramma tot en met een maatwerktraject met een eigen werken-bij website. Maar uiteindelijk blijft het matchen van kandidaten en opdrachtgevers persoonlijk maatwerk. Dáár ligt onze kracht! Daarin passen geen vluchtige contacten. Wij willen juist extra en duurzame toegevoegde waarde bieden. Dat kan alleen als je langdurige relaties aangaat. En vergeet niet, we zijn zelf ook ondernemer. We spreken dus dezelfde ondernemerstaal en staan voor dezelfde uitdagingen. Waarom dan niet van elkaar leren en samen optrekken?”

 

www.wierenga-degraaf.nl

 

Onze specialisten
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
Rabobank
Duurzaam ondernemen
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen