Nitrotea wint Enterprijs 2023

Onlangs vond de finale van Enterprijs 2023 plaats, de competitie voor Friese studentondernemers. In De Kanselarij in Leeuwarden namen Ramon Kok en Maarten Vloon van Nitrotea de titel in ontvangst inclusief een geldprijs van 2.500 euro en een half jaar startupondersteuning.

Enterprijs werd dit jaar voor de zevende keer geïnitieerd. Coördinerend organisator Founded in Friesland zocht samen met de Friese kennisinstellingen en ondersteunende partners naar Fries ondernemerstalent. Na een half jaar aan voorbereidingen pitchten gisteren zes gedreven studentondernemers hun vier bedrijfsideeën voor de titel. 

Na twee online edities was dit jaar het podium van De Kanselarij weer het toneel voor de finale van de pitchcompetitie. De bedrijfsideeën van de studenten liepen flink uiteen. Zo maakt INCLUDED Cards een einde aan niet-inclusieve gespreksstarters met hun kaartspel, wil Target Reality de toepassing van augmented reality zo eenvoudig mogelijk maken voor het mkb, zorgt Zeedrang voor verduurzaming van de aandrijving van grote zeilboten en gaat winnaar Nitrotea voor een gezond en vernieuwend drankje met stikstof-verrijkte ijsthee. 

Juryvoorzitter en wethouder Economische Zaken bij de Gemeente Leeuwarden Abel Reitsma reikte namens de jury (bestaande uit Abel Reitsma, Linda Vermaat en Klaas Kooistra) de prijs uit aan Ramon Kok en Maarten Vloon. 

Co-founder Ramon Kok van Nitrotea deelt: “Wij zijn ontzettend blij dat we de Enterprijs hebben gewonnen. Dit is een erkenning van al het werk dat wijzelf verzet hebben, maar ook van iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan Nitrotea. Met het prijzengeld kunnen we onze plannen voor receptontwikkeling realiseren en ons bedrijf verder laten groeien. De startupondersteuning van Inqubator Leeuwarden gaat ons helpen effectief de markt te betreden. We kijken ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan en wij zijn enthousiast om het product te lanceren!”

Foto: Klant in Zicht | Bart Lindenhovius

Vergelijkbare berichten