Oevering Glas en Bouwservice; ‘Wij proberen dromen waar te maken’

“Klantvriendelijkheid en flexibiliteit”, antwoordt de 23-jarige mede-eigenaar Van Oevering Glas en Bouwservice uit Harlingen, zonder ook maar een seconde te aarzelen, op de vraag waarom klanten voor Oevering zouden moeten kiezen. Arjan Oevering en zijn vader Abe (58) vormen de directie en zijn tevens de enige werknemers van het Harlinger glasbedrijf Oevering Glas en Bouwservice ‘doorgezaagd’ in vier vragen.

Waar en hoe is Oevering Glas ontstaan?

We zijn nog maar ‘piep’ als onderneming. Mijn vader had samen met twee compagnons al 22 jaar een glasbedrijf en aanvankelijk was het de bedoeling dat ik na mijn opleiding in zou stromen in het bedrijf van mijn vader. Maar de twee compagnons en ondergetekende hadden structureel verschillende zienswijzen ten aanzien van het toekomstperspectief van het bedrijf. Dus heeft mijn vader, gepokt en gemazeld in (hard) glas en een zeer pragmatisch man, zich toen in maart 2022 uit laten kopen en zijn we met zijn tweeën de VOF Oevering Glas en Bouwservice begonnen.

Wat maakt Oevering bijzonder?

We houden van uitdagingen. ‘Niets is ons te gek’ is een overdrijving, maar het moet raar lopen willen we ergens geen oplossing voor weten. Mijn vader heeft ruim 22 jaar ervaring in glas in de breedste zin van het woord en ik ben een onbevangen ‘out-of-the-box-denker’. Eigelijk geldt: ‘hoe specialer hoe mooier. U heeft een droom en wij maken hem waar.’ Daarmee hebben we gekozen voor een niche aan de bovenkant van de markt en dat is een heel bewuste keuze geweest. Tegen de ‘grote jongens’ in de isolatieglas sector vormen wij prijstechnisch geen partij. In voorkomende gevallen doen we het wel, maar de meeste opdrachten bestaan uit eenmalige maatprojecten zoals bijvoorbeeld een speciale glazen deur in stijl voor een een oud herenhuis, een douchecabine, een balustrade, vloer of trap, of een windscherm. Daar gaat ons hart sneller van kloppen. We werken zowel voor bedrijven als particulieren.

Wat is jullie belangrijkste verkoopargument?

Daar kan ik heel kort over zijn: kwaliteit staat met stip op één, communicatie, flexibiliteit en een gedegen advies. Duidelijkheid. Je moet ook ‘neen’ durven zeggen als iets echt niet kan. Aanvankelijk deden we ook wel glaswerk op luxe jachten, maar dat is een specialisme binnen een specialisme; denk bijvoorbeeld aan gebogen glazen ramen en veel rvs-werk, dat we dat segment hebben laten ‘varen’. 

De ‘Bouwservice’ in onze bedrijfsnaam staat op een laag pitje. We hebben het te druk met glas, zodat alle aanvragen die niet met glas te maken hebben worden uitbesteed aan een collega bedrijf, dat er wat kwaliteit betreft dezelfde principes op na houdt als wij. Ons werkgebied loopt vanaf Haarlem naar boven tot en met een stukje Groningen en Drenthe.

Hoe ziet jullie bedrijf er over vijf jaar uit?

Groei mag, maar moet organisch zijn en geen doel op zich. Voor de manier waarop wij werken hebben we een flexibele, dus platte, organisatie nodig met korte lijntjes. We streven ernaar om in onze niche een begrip te worden met een uitgebreide vaste klantenkring. Om de randvoorwaarden te daarvoor te creëren hebben we onlangs een loods van 300 m2 gekocht, dus we kunnen even vooruit.

www.oeveringglas.nl

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden