Officiële opening eerste snellaadplein LEAP24 Leeuwarden voor elektrische trucks en bedrijfswagens

Wethouder Evert Stellingwerf en Pelle Schlichting, oprichter LEAP24, openden gisteren op 26 maart, het eerste grote snellaadplein in Leeuwarden. Het nieuwe snellaadplein van LEAP24 is gelegen op het bedrijventerrein de Zwette aan de Ampèrestraat. Symbolisch legden zij de eerste elektrische voertuigen hier aan de lader. Met de komst van het snellaadplein is het voor bedrijven makkelijker om hun elektrische bedrijfswagens en trucks snel te laden. Dit draagt bij aan schoner vervoer in Leeuwarden en omstreken en het verminderen van de CO2-uitstoot waar de gemeente Leeuwarden naar streeft.

Duurzame en uitstootvrije stadslogistiek in en rond Leeuwarden

Het snellaadplein van LEAP24 draagt bij aan mobiliteit zonder uitstoot in Leeuwarden en omgeving. Het laadplein ligt strategisch op een kruispunt van voorkeursroutes voor het vrachtverkeer. Doordat er nu snellaadvoorzieningen beschikbaar zijn, helpt dit ondernemers die met hun voertuigen van fossiele brandstof naar elektrisch willen overstappen.

Wethouder Evert Stellingwerf: ”Met de opening van het snellaadplein van LEAP24 wordt er een mooie stap gezet in het stimuleren van uitstootvrije mobiliteit in Leeuwarden. Dit past goed bij de doelstelling van gemeente Leeuwarden om de CO2-uitstoot in 2030 met 60% terug te brengen. Daarnaast draagt dit bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en de leefkwaliteit in de stad. Voldoende laadplekken en uitstootvrij vervoer helpen hierbij.”

Snel laden en extra faciliteiten

Het laadplein beschikt over 12 snelladers van 160kW. Hierdoor kunnen grotere elektrische voertuigen als trucks en bedrijfswagens snel laden en weer inzetbaar zijn. Daarnaast zijn er 6 normale laadplekken beschikbaar waar auto’s voor langere tijd kunnen opladen voor een scherp tarief. Het laadplein heeft daarnaast nog extra faciliteiten zoals een picknickbank, Quiosk vending machine en gratis WiFi, waardoor de laadtijd optimaal besteed kan worden.

LEAP24 heeft in Leeuwarden nog een 2e snellaadstation in Camminghaburen. Hierdoor zijn zowel aan de west- als oostzijde van de stad snellaad mogelijkheden voor elektrische voertuigen.

Pelle Schlichting, oprichter van LEAP24, benadrukt het belang van het nieuwe snellaadplein in Leeuwarden: “We zijn verheugd om ons nieuwste snellaadplein in Leeuwarden te openen. Het is een volgende mijlpaal in onze missie om duurzame mobiliteit te bevorderen en elektrisch rijden te stimuleren.”

Over LEAP24

LEAP24 bouwt en exploiteert een snel groeiend netwerk van snellaadstations in West-Europa. De snellaadstations zijn goed bereikbaar, hebben altijd meerdere snelladers en ruime parkeervakken. De laadstations worden ontwikkeld met oog voor comfort tijdens het laden en een groene omgeving. LEAP24 koopt groene stroom in van Nederlandse wind- en zonprojecten en innoveert met duurzame energieopslag, die bijdraagt aan een stabiel energienetwerk. Meer informatie over LEAP24 is beschikbaar op https://www.leap24.eu/.

Vergelijkbare berichten