Officiële opening expositie “Landschapsfotografie voor en door jongeren”

In de Bibliotheek hangen dan foto’s die gemaakt zijn door de tieners van de ISK, Perspectief 10-14 en de Tienerschool in Sneek. Deze leerlingen hebben enthousiast deelgenomen aan het project “Landschapsfotografie voor en door jongeren” dat georganiseerd is door het Bezoekerscentrum Mar en Klif en Bibliotheken Mar en Fean.

Tijdens het project heeft een landschapsambassadeur van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân de jongeren verteld over het ontstaan van het landschap rondom Sneek. Hierbij stond het gebied van de “Hemdijken” centraal: in dit gebied liggen lagen veen en klei over elkaar heen.  De leerlingen werden geïnformeerd over het ontstaan van vruchtbare grond die men ging beschermen met lage dijkjes. Ook stonden ze stil bij de “zijlen”(sluisjes) die nodig waren om het gebied droog te maken en om het zure water uit het veengebied af te voeren. Daarna gingen ze samen met de ambassadeur het landschap bekijken en werden de leerlingen uitgedaagd deze kenmerken vast te leggen door middel van fotografie. Een fotograaf heeft de tieners hierbij begeleid en gestimuleerd om verschillende technieken te gebruiken zoals diafragma, perspectief, close-up, doorkijkje en landschapsfotografie.

De leerlingen hebben door het project op een creatieve wijze kunnen kijken naar hun eigen leefomgeving en de rol die zij daar zelf in willen en kunnen spelen. Hiernaast hebben ze ook kunnen ervaren hoe fijn het is om buiten te zijn en hoe dit effect kan hebben op jezelf. Bekijk de resultaten van deze mooie workshop vanaf woensdag 13 maart in de Bibliotheek in Sneek.

Het project is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie.

Vergelijkbare berichten