Officiële opening Flo&Gro: ‘Het huis dat met je hersenen speelt’

In het huis werkt Jamzone samen met andere toppartijen uit het Noorden, die allen te maken hebben met gezondheid, innovatie en digitale technologie. Het pand zelf is een echt kunstwerk, waarbij psychologie, serious gaming, virtual reality, augmented reality, ontwerp en architectuur hand in hand gaan met gezondheid.

Alle ideeën in het huis zijn gericht op het positief beïnvloeden van ons brein.

Na de opening op 22 januari is het Flo&Gro: ‘Huis dat met je Hersenen speelt’ de hele week open van 11.00 tot 18.00 uur en de activiteiten zijn die week gratis toegankelijk voor iedereen. Daarna blijft het huis als onderdeel van Culturele Hoofdstad 2018 ook door iedereen te bezoeken.

In het huis is onder andere het volgende te beleven:

  • Je kunt er Stressjam spelen, een Virtual Reality game waarmee je daadwerkelijk leert beter met je eigen stress om te gaan. Deze ervaring is winnaar van de Computable Awards 2017 in de categorie Digital Innovation van het Jaar, de belangrijkste ICT-prijs van Nederland.
  • Op het relatiebankje van Lovejam maak je emotionele verbinding met je partner d.m.v. e-Health.
  • In de straten rondom het huis kun je met een augmented reality app meemaken hoe standbeelden tot leven komen en ontdek je van alles over psychologische technieken om fit in het hoofd te blijven.
  • Met de VR-app van GGZ Friesland leer je hoogtevrees bedwingen.
  • Friesland Boeit geeft je een inkijkje in een speciale escaperoom, gericht op goede samenwerking binnen teams.
  • In de VR-bril van the Dolphin Swim Club zwem je heerlijk met wilde dolfijnen.
  • Ervaar virtuele zelfhulp op gebied van ontspanning, alcohol of agorafobie met Therapieland.
  • Teamjam: interactieve tafel met emotieherkenning- en regulatie voor communicatie en interactie in groepen.

Het Flo&Gro: ‘Huis dat met je hersenen speelt’ wordt geopend door Gelle Klein Ikkink, programmadirecteur Innovatie en Zorgvernieuwing bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, samen met Wethouder Kennis & Innovatie, Friso Douwstra van de gemeente Leeuwarden.

Delen via

Vergelijkbare berichten