Officiële opening recreatietrefpunt Suwâld

Project recreatietrefpunt

De wens voor opwaardering van de dorpshaven komt van stichting zonnepont Schalkediep en de havenvereniging. Zij wilden al langer de haven vernieuwen en meer parkeerruimte realiseren. In kader van het project zijn vijftien camperplekken aangelegd, de sanitaire voorzieningen in de kiosk uitgebreid, is er een oplaadpunt voor elektrische boten aangelegd en zijn de bestaande voorzieningen bij de aanlegplaatsen vernieuwd. 

Vuilwatervoorzieningen, een vissteiger voor gehandicapten, extra ruimte voor fietsers die gebruik maken van de pont, extra parkeerruimte en het doarpskuierke maken het recreatietrefpunt compleet. Het doarpskuierke is een wandeling door het weiland langs het Prinses Margrietkanaal en over bestaande wegen door het dorp en omgeving.

Kosten

De totale kosten van het project zijn € 400.000. De gemeente Tytsjerksteradiel levert een bijdrage van € 225.000. Provincie Fryslân draagt € 80.000 bij en de havenvereniging betaalt de rest van het bedrag. Daarbovenop neemt de pontstichting de kosten van de uitbreiding van de kiosk voor eigen rekening .

Officiële opening

De officiële opening van het recreatietrefpunt is op vrijdag 23 mei van 10.00 tot 11.30 uur bij de kiosk (Monnikenweg 5, Suwâld). Deze bijeenkomst is voor genodigden. Op dezelfde dag van 16.00 tot 18.00 uur zijn belangstellenden welkom om de realisatie van het recreatietrefpunt te vieren met een drankje. Het shantykoor de Pypkesjongers uit Suwâld zorgt hierbij voor muzikale begeleiding.

Delen via

Vergelijkbare berichten