Ondernemend Friesland nieuws

Ondernemers vaak niet op de hoogte van extra vergoedingen na aanrijding

Ondernemers vaak niet op de hoogte van extra vergoedingen na aanrijding

Juist ondernemers en bedrijven, die gedupeerd worden door een aanrijding, blijken niet op de hoogte te zijn van het recht op andere vergoedingen dan de autoschade. Alleen zaken met zwaarder letsel en met permanent verlies van arbeidsvermogen worden bediend. Om klanten hierbij te helpen, werkt het mobiliteitsplatform MoveMove sinds kort samen met Gevolgrecht Nederland uit Leeuwarden.

Na een aanrijding wordt de auto gerepareerd op kosten van de veroorzaker. Maar vaak komen er ook andere kosten bij kijken. Benadeelden hebben al snel recht op €500,00 tot meer dan €1.000,00. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om verloren (werk)tijd doordat men een dag(deel) vrij heeft moeten nemen, medische- en zorgkosten, kapotte spullen maar ook emotioneel ongemak. Een claim hiervoor indienen is kosteloos en kan nog tot drie jaar na de aanrijding.

 

Online zelftest

MoveMove en Gevolgrecht Nederland hebben de handen nu ineengeslagen als extra service voor klanten van MoveMove. Roeland Rohof van MoveMove: “Onze pashouders kunnen met een online zelftest checken of zij kosten kunnen declareren voor bijvoorbeeld de werktijd die zij door het ongeluk missen. Indien men in aanmerking komt voor een extra vergoeding, dan regelt Gevolgrecht Nederland dit kosteloos met de verzekeraar van de veroorzaker.”

 

De extra vergoeding geldt ook voor aanrijdingen, waarbij de ondernemer juist géén fysiek letsel heeft opgelopen. Frits Drost van Gevolgrecht: “Na een aanrijding weten de meeste bestuurders dat de reparatiekosten op de autoverzekering zijn te verhalen. Maar wie een dagdeel of langer niet kan werken door bijvoorbeeld het regelen van de schade, loopt óók inkomsten mis.” Met name zzp’ers en ondernemers hebben baat bij compensatie voor de gemiste arbeidsuren, stress en andere bijkomende kosten als bijvoorbeeld vervangend vervoer. “Maar ook werknemers en bedrijven kunnen gebruik maken van dit recht. Sterker nog, je kunt tot wel drie jaar na het ongeluk alsnog deze schade verhalen”, aldus Drost.

 

Meer informatie is te vinden op www.mtc.nl en www.movemove.com.

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling