Ondernemers veel inspiratie rijker na geslaagd MKB-leiderschapsevent Overstag

Als compagnons, vennoten of familieleden gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het eigenaarschap en leiderschap van een MKB-bedrijf; hoe doe je dat? Deze vraag stond centraal tijdens Overstag 2023: ‘Samen op de brug’ op woensdag 6 september in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Een volgepakte zaal ondernemers leerde deze dag op een interactieve wijze van experts en andere sprekers die hun praktische lessen deelden.

“Vandaag werken we 85 procent van de tijd samen. Samen iets ondernemen is vaak erg mooi om te doen, maar kan ook beknellen”, vertelden Peter Scherjon en Hans Heres namens MKB Beter, dat het event samen met Ondernemend Friesland en Conntact organiseerde. Jacqueline van Zwol en Ilse Matser van familiebedrijfadviseur INNOO presenteerden enkele oplossingen. “Belangrijke thema’s binnen een familiebedrijf zijn onderlinge waarden, communicatie en conflicthantering. Wij stimuleren reflectie en actie, daarmee zorg je voor rust en voortgang”, stelden ze. Ook marketingspecialist Brandmerck, geleid door de broers Hoekstra, en Hans Achterbosch kwamen namens het gelijknamige architectenbureau aan het woord.

Inspiratie

Een bezoeker, zelf werkzaam in een familiebedrijf, was na afloop veel wijze lessen rijker. “Deze dag geeft me concrete handvatten om aan de slag te gaan en de onderlinge rollen binnen het bedrijf goed af te kaderen”. Een andere aanwezige was al even enthousiast. “Sparren met ondernemers is altijd weer een feest der herkenning. De interactieve werkwijze tijdens dit event was een openbaring. Geen theoretische verhandelingen, maar samen in actie komen.”

Vergelijkbare berichten