Ondernemers vergelijken vaker bewust zorgverzekeringen

Wanneer je ondernemer bent, dan is het natuurlijk prettig dat je alle zaken hebt geregeld. Ook voor persoonlijke doeleinden is het een fijn idee om alles voor elkaar te hebben. Zo is het belangrijk dat je een zorgverzekering hebt die naadloos bij jou én je werk aansluit. Tegenwoordig is het zo dat ondernemers steeds vaker bewust zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Door te vergelijken weet je namelijk zeker dat je een goede zorgverzekering hebt. Hieronder lees je precies waarom het belangrijk is als ondernemer om vaker bewust zorgverzekeringen te vergelijken.

Zorgverzekering verplicht, ook voor ondernemers

Voor iedere Nederlander is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, en dat geldt dus ook voor jou als ondernemer. Toch komt er bij een ondernemer zijnde iets meer bij het vergelijken van zorgverzekeringen kijken dan bij iemand die in loondienst is. Iemand die in loondienst is, krijgt gewoon doorbetaald in tijden van ziekte. Dat is natuurlijk in het ondernemerschap niet het geval, en daarom is het logisch dat je als ondernemer wil kiezen voor de beste zorgverzekering met eventuele aanvullende verzekeringen die bij jou en jouw werk past.

Begin met vergelijken 

Allereerst is het belangrijk dat je natuurlijk de beste zorgverzekering vindt voor in het nieuwe jaar. Mocht je namelijk wat overkomen, dan is het fijn dat je goed verzekerd bent om de kosten te kunnen dekken. Om te kijken wat de beste zorgverzekering 2024 is, is het dus van belang dat je gaat beginnen met vergelijken. Tijdens het vergelijken kun je letten op een aantal belangrijke punten. Natuurlijk speelt de premie een belangrijke rol, maar je kunt ook kijken naar de dekkingen, aanvullende verzekeringen en de zorgverzekeraar zelf. Lees bijvoorbeeld ook reviews door, om te kijken welke zorgverzekering het beste bij jou past. Ook goed om te weten is dat er zelfs zorgverzekeringen bestaan speciaal voor ondernemers.

Denk ook na over het soort polis

Bij het afsluiten van een zorgverzekering komt ook de polis om de hoek kijken. Je kunt kiezen voor een restitutiepolis of een naturapolis. Met een naturapolis krijg je alleen de zorgkosten vergoed bij zorgverleners met een contract, terwijl je met een restitutiepolis vrije zorgkeuze hebt. Een naturapolis is vaak erg gunstig dankzij de lage premie, maar ook de goedkoopste restitutiepolis is in trek. Mocht je namelijk veel moeten reizen door het hele land of je bent vaak onderweg, dan is het natuurlijk prettig dat je overal terecht kan als je plotseling zorg nodig hebt. Vraag jezelf dus af wat voor jou het fijnst is en wat bij jouw wensen aansluit.

Andere verzekeringen als ondernemer

Niet alleen de zorgverzekering is belangrijk als ondernemer. Houdt ook rekening met bijvoorbeeld je uitvaartverzekering. De premie voor een uitvaartverzekering is gemiddeld erg laag (soms nog geen 10 euro per maand) maar bij overlijden hebben jouw nabestaanden niet te maken met hoge kosten. Vergelijken loont ook hier, er zijn verschillende verzekeraars die een uitvaartpolis aanbieden.

Delen via

Vergelijkbare berichten