Onderwijsinstellingen faciliteren doorstroom naar Nieuw leiderschap

De samenwerkingsplannen kregen vorm doordat Nyenrode zich op het thema New Leadership en NBS Amsterdam zich op het thema New Business profileren. New Business en New Leadership komen voort uit de visie dat de wereldeconomie verandert, politieke en economische machtsverhoudingen wijzigen en zakendoen steeds meer op een internationaal podium plaatsvindt. Dat maakt een verbreding en verdieping van het opleidingstraject noodzakelijk. Voor de student, maar ook voor het bedrijf dat hij gaat vertegenwoordigen. Zowel de NBS Amsterdam als Nyenrode Business Universiteit geven invulling aan deze uitgangspunten.  

De samenwerking houdt praktisch gezien in dat studenten vanuit de Bachelor of Business Administration van de NBS Amsterdam gebruik kunnen maken van de expertise en onderwijsfaciliteiten van Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast kunnen zij direct doorstromen naar de Engelstalige Master of Science (MSc) in Management van Nyenrode.

Over Nyenrode Business Universiteit
Nyenrode Business Universiteit is de oudste en enige particuliere universiteit van Nederland. De organisatie werd  in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carière in een managementfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap.

Over New Business School, Amsterdam
New Business School, Amsterdam is in 2006 in samenwerking met de University of Westminister gestart met een internationale Bachelor opleiding in New Business, waarbij zowel de academische ontwikkeling als ook de professioele ontwikkeling van centraal staan: de derde weg naar het hoger onderwijs in Nederland die studenten de kans geeft zich te ontwikkelen tot (cc)reative and responsible business men and woman. Projecten in India, Ethiopië, en China en een studieperiode in Londen geven invulling aan de internationale ambities.

Delen via

Vergelijkbare berichten