Op deze manier bereik je meer rendement met crypto

Rijk worden van crypto: dat willen we allemaal. Maar in de praktijk valt het tegen. Het verloop van de waarde van crypto is grillig. Op een forse winst volgt vaak al snel weer verlies. Hoe kun je dat nu ondervangen? Hoe kun je meer rendement bereiken met crypto? Drie tips van crypto-experts, die je vandaag nog kunt implementeren.

Ethereum staken

Zet je Ethereum-tokens vast, zodat ze op het netwerk kunnen worden gebruikt voor beveiliging. Je draagt dan bij aan de decentralisatie van het netwerk. Elke transactie op het netwerk moet worden goedgekeurd, en jouw tokens helpen daarbij. Daar hoort natuurlijk een vergoeding tegenover te staan. Deze vergoeding bestaat uit nieuwe tokens, die je kunt inwisselen voor cryptomunten.

Wanneer je in deze munten gaat handelen, kun je ze weer laten uitbetalen naar euro’s. Zo krijg je dus betaald voor ethereum staking. Dat kan best nog aardig wat opleveren. Het mooie hiervan is dat het een passieve manier van geld verdienen is. Een interessante optie om eens te onderzoeken, dus.

Een divers portfolio helpt je vooruit

We willen graag allemaal de held zijn die één cryptomunt heeft die door het dak gaat. De realiteit is dat dit soort gevallen maar heel zelden voorkomen. Daarom is het belangrijk om je investeringen te diversifiëren. Op die manier minimaliseer je je risico’s en vergroot je de kansen op winst. Plaats niet al je geld in één enkel currency, maar verspreid het geld over verschillende munten.

Zo hoef je niet nerveus te worden van de volatiliteit van de cryptomarkt. Je weet dat als één munt onderuit gaat, je je verliezen nog kunt opvangen met andere munten. Diversificatie is geen garantie voor winst, maar het is wel een manier om verliezen beter te kunnen ondervangen. Doe altijd eerst gedegen onderzoek voordat je besluit te investeren in een bepaalde munt.

Onderzoek de kosten

Bij investeren in crypto komen vaak bijkomende kosten kijken. Denk bijvoorbeeld aan transactiekosten, uitwisselingskosten en netwerkkosten. Als je deze kosten helder hebt, kun je erop besparen. Onderzoek de kosten en denk na over hoe je ze efficiënter kunt indelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor platforms met lagere transactiekosten, berekenen hoe je uitwisselingskosten minimaliseert en letten op de netwerkkosten bij het overboeken van cryptocurrencies.

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende exchanges, die allemaal hun eigen prijzen rekenen. Vergelijk ze met elkaar en ontdek welke beurzen voor jou het meest voordelig zijn. Op die manier kun je besparen op de kosten en je winsten maximaliseren.

Delen via

Vergelijkbare berichten