Open Vragen aan Ondernemende Studenten: Damian Zondervan & Arjen Dijkstra (Fiks websites)

In de nieuwe rubriek Open Vragen aan Ondernemende Studenten geeft Ondernemend Friesland het podium aan studerende starters. Jonge ondernemers aan het begin van hun carrière; vol ambitie en plannen. Met vandaag: Damian Zondervan en Arjen Dijkstra, eigenaren van Fiks websites, die studeren bij NHL Stenden, onder de vleugels van het Center for Enterpreneurship.

Hoe heet je bedrijf en wat is de core business?

Ons bedrijf heet Fiks Websites. Wij ondersteunen bedrijven met alles wat te maken heeft met hun website. Van het ontwerpen en bouwen van een website tot het in de lucht houden en voornamelijk het doorontwikkelen van een website.

Veel ondernemers hebben een website en vragen zich dan af: ‘En nu? Hoe nu verder?’ Hier helpen wij mee, door aan de hand van data de website te optimaliseren. Zo zorgen wij dat bezoekers ook echt klanten worden en de website zichzelf terugverdient.

Welke valkuilen heb je moeten overwinnen?

Net als vele ondernemers werden wij blij en enthousiast van het feit dat je zelf de richting mag bepalen van hetgeen je gaat doen en alles is mogelijk! Het nadeel daarvan is dat dan ook echt alles mogelijk is. Dit was in de beginfase wel een beetje overweldigend en dan is de vraag: waar moet je beginnen? Wie zijn wij als ondernemer en wat willen we gaan doen? Dit was voor ons toch wel een zoektocht waarbij we uiteindelijk wel onze passie hebben weten te vinden.

Wat wil je in de toekomst bereiken?

Ons doel voor nu is natuurlijk gaan groeien met Fiks Websites en meer ondernemers helpen met hun website. Voor de langere termijn zien wij dat de toekomst data-driven wordt. Wij willen bedrijven future-proof gaan maken door hen te ondersteunen met hun data en hoe zij hier waarde uit kunnen halen. Data is enorm waardevol, het is lastig om die waarde eruit te halen en daar willen wij hen bij gaan ondersteunen.  

Welke ondernemer is je voorbeeld of inspireert je?

Er zijn veel grote en kleine ondernemers die een inspirerend en supergaaf verhaal hebben. Toch is er voor ons één ondernemer die er bovenuit springt en ons altijd weer weet te inspireren en motiveren. Dat is onze mentor en vriend Gerrit Brouwer. Iemand die ondanks alle tegenslagen in het leven altijd een oplossing weet te vinden en het gevoel geeft dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn. De mentaliteit dat alles mogelijk is en grenzen niet bestaan, als je maar hard werkt en niet opgeeft. Hij is iemand die enorm veel energie en motivatie geeft gewoon door zichzelf te zijn!

Heb jij een ondernemerstip voor andere startende ondernemers?

Het is misschien een cliché: het is een kwestie van gewoon doen. Soms moet je eerst rennen voor je kan lopen en het is een gegeven dat je dan zal struikelen. De uitdaging is om dan niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar om dan in plaats van te lopen dan maar verder te kruipen. Totdat je weer kan gaan staan en verder loopt!

Vergelijkbare berichten