Open Vragen aan Ondernemende Studenten: Jasper Schepers (Jasper Marketing Solutions)

In de nieuwe rubriek Open Vragen aan Ondernemende Studenten geeft Ondernemend Friesland het podium aan studerende starters. Jonge ondernemers aan het begin van hun carrière; vol ambitie en plannen. Met vandaag: Jasper Schepers, eigenaar van Jasper Marketing Solutionsdie studeert bij NHL Stendenonder de vleugels van het Center for Enterpreneurship.

Hoe heet je bedrijf en wat is de core business?

Mijn onderneming heet Jasper Marketing Solutions.  Ik wil uitstralen dat ik echt wil ondernemen samen met de ondernemer. Vaak krijg je van een opdrachtgever een project/opdracht om uit te voeren en daarmee kun je aan de slag! Ik wil namens Jasper Marketing Solutions dit niet volledig alleen uitvoeren, maar dit wil ik echt samen met de ondernemer erbij.  Samen kijken naar de wensen en behoeften van de klant, samen kijken naar zijn/haar vraag en samen succes behalen.

Mijn onderneming staat voor het samen doen! Mijn bedrijf vindt daarom respect, sociaal, samenwerken, samen en samen ondernemen en het contact met de klant heel belangrijk. Iedere klant, groot en of klein, hoort er bij mijn onderneming bij! Jasper Marketing is een online/offline marketingbureau voor uw vragen rondom de vraagstukken op het gebied van Marketing en Communicatie. Denk bijvoorbeeld aan: social media, content, advertenties, analyses, etc. Wij hebben een breed gevarieerd aanbod voor iedereen. Ook bieden wij workshops aan waarbij we komen vertellen over de branche.

Welke valkuilen heb je moeten overwinnen?

Wat ik lastig vond is dat er veel concurrentie binnen mijn branche is. Het heeft lang geduurd voordat ik uiteindelijk de stap heb genomen om ondernemer te worden doordat mijn branche in de regio al goed vertegenwoordigd is. Ook vond ik het lastig om te bepalen of ik mijn opdrachten wel goed afrond, maar door mezelf te blijven heb ik dit weten om te zetten in een kracht. Als ondernemer vond ik het ook lastig om tegen (potentiële) klanten nee te moeten zeggen voor een opdracht, dit komt omdat ik bepaalde affiniteiten niet in huis heb om te doen.

Wat wil je in de toekomst bereiken?

In de toekomst wil ik zeker zzp’er blijven! Ik wil graag meer mensen inspireren over mijn sector en alle andere ondernemers helpen met hun droom/wens rond zijn/haar onderneming. Ook zal ik willen kijken hoe de Marketing/Communicatie-branche een duidelijkere structuur kan krijgen, en wil ik  meer samenwerken met mijn mede-branchegenoten.

Welke ondernemer is je voorbeeld of inspireert je?

Iedere ondernemer heeft zijn/haar krachten om zichtzelf te profileren. Ik kan niet specifiek iemand noemen! Sowieso de ondernemers van mijn branche hebben mooie vaardigheden die ze binnen hun bedrijf uitvoeren en die ik dan op een iets andere manier ook kan meenemen binnen mijn eigen onderneming.

Heb jij een ondernemerstip voor andere startende ondernemers?

Ben jij een startende ondernemer? Bereid je dan zeker goed voor! Ga vooral oriënteren door bedrijven te benaderen in de branche waarin jij wilt starten! Kijk goed op de website van de KVK, maar ga ook zelf op pad om bij bedrijven te kijken hoe zij het doen. Vaak zie je dat je niet weet wat je aan het doen bent als startende ondernemer en is alles één lange rollercoaster. Kijk eens lokaal, er zijn zoveel leuke bedrijven in jouw regio. Samen kijken en ontdekken.

Ondernemen is niet saai en of moeilijk want je moet het gewoon doen! Door het te proberen/te doen kom jij erachter of dit echt jouw wereld is.

Jasper Marketing Solutions zit nog in de groei/startfase! Ben jij ook benieuwd hoe mijn onderneming stappen zet? Check snel één van onze platformen.

  • Facebook: Jasper Marketing Solutions
  • Instagram: Jaspermarketingsolutions
  • LinkedIn: Jasper Marketing Solutions

Of bezoek de website: www.jaspermarketing.nl

Vergelijkbare berichten