Open Vragen aan Ondernemende Studenten: Rianda Meinardi (EOSY)

In de nieuwe rubriek Open Vragen aan Ondernemende Studenten geeft Ondernemend Friesland het podium aan studerende starters. Jonge ondernemers aan het begin van hun carrière; vol ambitie en plannen. Met vandaag: Rianda Meinardi, eigenaar van EOSY, die studeert bij NHL Stenden, onder de vleugels van het Center for Enterpreneurship.

Hoe heet je bedrijf en wat is de core business?

Mijn bedrijf heet EOSY, Events Organization & Styling for You. Ik organiseer kleine evenementen met grote herinneringen. Denk bijvoorbeeld aan een high tea, verjaardagen, diners, feestdagen, gender reveals of een babyshower, noem het maar op! Ik vind het belangrijk dat je de kleine dingen waardeert en hier mooie herinneringen aan kan hebben. Jouw evenementen organiseren en stylen is wat wij graag doen in een unieke en herinnering volle manier, zoals bijvoorbeeld picknicks! Ik vind het hierbij belangrijk om samen kijken naar je wensen en voorkeuren om vervolgens iets moois te creëren dat je altijd bij je draagt. Samenwerken vind ik daarbij belangrijk, met jou maar ook met andere bedrijven om dit waar te maken!

Welke valkuilen heb je moeten overwinnen?

In het begin was ik erg onzeker en was ik nog zoekend in mijn core business. Wat ik heb geleerd is dat je iets moet vinden wat bij je past en iets wat jou uniek maakt. Focus op 1 ding tegelijk en niet gelijk alles willen. Groeien doe je gedurende de weg, kwaliteit is eerst veel belangrijker dan kwantiteit. Toen ik dit toepaste, merkte ik dat ik gelijk ook veel zekerder was van wat ik kan bieden en waar ik voor sta.

Wat wil je in de toekomst bereiken?

Ik zou graag verder willen groeien en daarbij ook grotere evenementen gaan organiseren zoals bruiloften. Ook streef ik ernaar zo duurzaam mogelijk te werk te gaan, dit wil ik doen door al mijn decoratie zelf te produceren!

Welke ondernemer is je voorbeeld of inspireert je?

Meike is een ondernemer wie mij zeker inspireert. Natuurlijk heb ik respect voor elke ondernemer en vind ik het zeker heel mooi om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier dit doet. Waarom Meike iemand is die mij inspireert is vooral omdat zij dicht bij haarzelf blijft. Zij heeft van haar hobby haar bedrijf gemaakt en je kan zien dat zij hier ontzettend veel passie in heeft. Ze is heel zeker van haar zelf en durft uitdagingen aan te gaan zolang deze passen bij haar normen en waarden.

Heb jij een ondernemerstip voor andere startende ondernemers?

Mijn belangrijkste tip voor een startende ondernemers is zeker dat je moet vinden wat je passie is. Ga op ontdekkingsreis naar jouw krachten en interesses en doe vooral onderzoek naar de branche die hierbij past! Wat mij heel erg heeft geholpen is rondvragen, rondkijken in andere bedrijven in dezelfde branche en uitproberen.

Vergelijkbare berichten