Opening eerste biobased doolhof van Europa

Op 19 juli wordt het biobased doolhof feestelijk geopend in Workum. Het doolhof is gemaakt van vezelhennep en is dé plek waar mensen deze zomer op een leuke manier informatie ontvangen over hoe er in Fryslân wordt gewerkt aan een biobased (bouw)economie. Het doolhof laat zien hoe vezelhennep groeit, welke biobased bouwproducten ervan worden gemaakt en welke positieve impact de plant op de bodem en biodiversiteit heeft.

Het biobased doolhof, dat in samenwerking met agrarisch ondernemer en campinghouder Jan Pieter van der Plaats uit Workum tot stand kwam, is ruim drie hectare groot. Het doolhof wordt op 19 juli om 14.00 uur feestelijk geopend door wethouder Henk de Boer van de gemeente Súdwest-Fryslân. Iedereen is welkom om bij de opening aanwezig te zijn en als eerste de uitweg te vinden door het biobased doolhof. Het doolhof is te vinden aan Slinkewei 8 in Workum.

Het doolhof is de gehele zomer een prachtige informatieve attractie voor kinderen, gezinnen en toeristen. Zij kunnen op een leuke manier kennismaken met vezelhennep en moeten zich tussen de metershoge planten een weg zien te vinden naar de uitgang. Een mooie uitdaging!

Op naar een biobased economie

GreenInclusive, Rabobank, gemeente Leeuwarden en vereniging Circulair Friesland werken samen aan lokale biobased economie. Samen maken ze zich hard om boeren, verwerkers, bouwers en overheid met elkaar te verbinden om samen biobased ketens te sluiten en de weg naar de toekomst in te slaan. Ze sloegen de handen ineen om ook inwoners en bezoekers van Fryslân deze nieuwe toekomst te laten ervaren middels het ludieke biobased doolhof.

Vergelijkbare berichten