Opening restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen

Rechtbankconcept in monumentaal pand

In 't Havenmantsje voer ik een concept door dat uitgaat van de rechtbankhistorie van het gebouw. Zo worden er gerechten en proefprocessen geserveerd en kunt u in hoger beroep gaan als u een extra gang wenst. Het restaurant bevindt zich in de voormalige Zittingszaal en heeft een panoramisch uitzicht over Werelderfgoed de Waddenzee. In de Griffiekamer kan gegeten en gelounged worden en de exclusieve Rechterskamer is gereserveerd voor Private Dining. Op zondagen kunt u genieten van een ‘Wad en Thee’, met zoete en hartige streekheerlijkheden. 't Havenmantsje beschikt eveneens over een terras, aldus Marco Poldervaart.

Ivo van der Molen chef-kok
Als chef-kok heb is Ivo van der Molen aangesteld, met wie hij al jaren werkte in zijn voormalige restaurant De Gastronoom in Harlingen. In de keuken worden Friese streekproducten en vis, schaal- en schelpdieren uit de Waddenzee verwerkt.

Een droom komt uit
Al 15 jaar droom ik van een restaurant met hotelkamers in Harlingen. Vanaf 2009 huur ik het monumentale gebouw ’t Havenmantsje, maar mijn plannen om hierin een bijzonder restaurant met hotelkamers aan de Waddenzee te realiseren werden telkens afgekeurd. Ik heb besloten om nu in ieder geval het restaurant te openen. De uitbreiding met hotelkamers en de uitbouw volgt mogelijk in 2013 na goedkeuring van de wijziging van het bestemmingsplan. Met Restaurant  't Havenmantsje kan ik een deel van mijn lang gekoesterde Friese droom realiseren. Mijn focus blijft liggen op restaurant De Fuik in Aalst, voor ’t Havenmantsje en restaurant Frish ’n Dish in Harlingen heb ik goede chefs die mijn keukenfilosofie uitdragen, besluit Marco Poldervaart.

Delen via

Vergelijkbare berichten