Opperbaas WTC’s komt naar Leeuwarden

 De WTC Business  Academy in Leeuwarden is opgericht om het internationale bedrijfsleven cursussen aan te bieden op het gebied van internationalisering . Voor dit jaar staan er Executive Courses op het programma op het gebied van ‘Import uit China’, ‘Zakendoen met Rusland’, ‘De snelle opkomst van Azië’ en ‘Succesvol internationaal  zakendoen via Internet’. De eerste cursus werd oktober  vorig jaar gegeven. Deelnemers  waren lovend over het niveau en het praktische karakter van de course.

Managing  Director Evert Jan Schouwstra van het WTC heeft Eric Dahl uitgenodigd om de ontwikkelingen in Leeuwarden van dichtbij te zien. Dahl heeft die uitnodiging met graagte aangenomen. Eric R. Dahl is sinds juli vorig jaar Chief Executive Officer (CEO) van de World Trade Centers Association. Hij heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven. Tot juli vorig jaar was hij Senior Executive Advisor bij Booz & Company Middle East, gevestigd in in Dubai, U.A.E. Hij is de oprichter van het Zweedse consultancybedrijf Limpopo en med-oprichter van Bain & co. Nordic, gevestigd in Stockholm. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van groeistrategieën voor internationaal georiënteerde bedrijven.

Dahl brengt een bezoek aan het Stadhuis in Leeuwarden, waar hij een ontmoeting heeft met burgemeester Ferd Crone en wethouder Henk Deinum. Tijdens een lunchbijeenkomst met vertegenwoordigers van het WTC Leeuwarden, WTC Expo en WTC Twente laat Dahl zich bijpraten over de ontwikkelingen in Leeuwarden.

De World Trade Centers Assocation is opgericht in 1970 en bestaat uit meer dan 330 leden in bijna 100 landen. De WTC in Leeuwarden is sinds 2004 één van de leden.

Dahl staat bekend om zijn visie op internationaal zakendoen. Bij zijn aantreden in 2012 zei hij dat hij via zijn functie bij het WTCA wilde meehelpen aan het  ,,bouwen van welvaart door internationaal zakendoen.’’

Delen via

Vergelijkbare berichten