Oranjewoud Export Academy trapt eerste officiële lidmaatschapsjaar af

Met export importeren we welvaart

De visie van de Oranjewoud Export Academy is dat Noord Nederland welvarender kan (en moet) worden door middel van export. Export leidt tot enorme groei van bedrijven. Tevens is zij de mening toegedaan dat de ervaring van succesvol exporterende ondernemers veel beter benut kan worden. Kenmerkend voor de aanpak van de Academy is dan ook het credo ‘Voor ondernemers, door ondernemers’. De Oranjewoud Export Academy is in februari 2018 gestart door ondernemers en richt zich op de exporterende ondernemers die export stevig hebben verankerd in hun strategie en een uitgesproken ambitie hebben om te groeien op internationale markten. Ondernemers inspireren daarbij niet alleen elkaar om de export in hun organisaties naar een telkens hoger niveau te stuwen, maar ook de jonge talenten die opgeleid worden.

Ambitieuze exporterende ondernemers

De aanpak van de organisatie richt zich op het concretiseren van de exportstrategie van de aangesloten ondernemingen en het toevoegen van eigentijdse skills aan hun salesorganisaties. Daarnaast is de organisatie er van overtuigd dat veel meer jongeren zouden moeten kiezen voor een baan in de export. Daarom enthousiasmeert en recruteert de Academy doorlopend jonge salestalenten. Zij worden in het zogenaamde Export Lab geplaatst in MKB-bedrijven, waar zij de opdracht krijgen om ergens op de wereld een nieuwe markt voor dit bedrijf te ontwikkelen. Uiteraard intensief begeleid door de experts van de academy.

De oprichting van de Oranjewoud Export Academy werd mogelijk gemaakt door FB Oranjewoud, Rabobank, Bentacera en de provincie Fryslân. Leden betalen een jaarlijkse bijdrage voor de dienstverlening.

Vergelijkbare berichten