Oyens & Van Eeghen gaat verder als Delen Private Bank

Geen harde ondergrens voor vermogen? Douwe van der Glas van de Friese vestiging legt uit hoe dat zit: “In tegenstelling tot andere private banks hanteren wij geen vast minimumvermogen om klant te kunnen worden. Zo heten we graag veelbelovende starters op de arbeidsmarkt welkom die hun eerste vermogen aan het opbouwen zijn. Of naast ouders ook de kinderen, ook al is hun vermogen bescheiden. En we zien dat menig ondernemer haar of zijn vermogen graag spreidt over meerdere banken. Ze beginnen vaak eerst met alleen een stukje bij ons, als teen in het water. Daar kunnen en willen we aan tegemoet komen. Wij kijken naar het potentieel.”

Persoonlijk vermogensbeheer in een modern jasje

Bij Delen Private Bank is sprake van een uitgekiende dienstverlening waarbij de klant centraal staat, aangevuld met digitale efficiëntie. Vermogensbeheer gaat een stuk verder dan alleen beleggen. Collega Edwin Roskammer: "Onze klanten willen grip krijgen op hun hele vermogen. Hiervoor roepen ze onze hulp in, onder andere om een planning te maken voor de toekomst. Maar ook komen we in beeld voor fiscale vragen of een lening met beleggingen als onderpand, bijvoorbeeld voor de aankoop van een huis. Vaak bedienen we bovendien meerdere generaties binnen één familie. Met Delen Family Services geven we klanten een prachtige digitale tool in handen om alle vermogenscomponenten van een familie ik kaart te brengen. Dat geeft niet alleen veel overzicht maar bespaart de klant een hoop administratief gedoe.” 

Continuïteit

Voor bestaande klanten heeft de naamswijziging verder geen impact. Zij waren al gewend aan de Delen-aanpak, hun aanspreekpunten blijven hetzelfde en in de handige app verandert alleen het logo. Wel zal de nieuwe naam verdere verbeteringen in de dienstverlening vergemakkelijken, bijvoorbeeld op het gebied van diensten voor de gehele familie en digitale features.

Succesformule

Het succes van Delen schuilt ‘m in de mix van persoonlijke service, digitale efficiëntie en de brede definitie van vermogensbeheer. In België is Delen Private Bank de afgelopen 25 jaar zo’n 30x groter geworden qua beheerd vermogen. Destijds was de omvang gelijk aan de Nederlandse tak nu. Oyens & Van Eeghen is de afgelopen jaren een van de sterkst groeiende spelers in de Nederlandse vermogens beheermarkt geweest. Ook Heerenveen, de meest recent geopende vestiging, kon hier een waardevol steentje aan bijdragen. Sinds 2018 nam het beheerd vermogen met 150% toe tot ruim boven één miljard euro nu. “Die stijging is voor ongeveer gelijke delen toe te schrijven aan organische groei, het positieve beurseffect en het gevolg van de overname van Nobel Vermogensbeheer. De nieuwe naam vormt het sluitstuk van een geslaagd integratieproces", licht Van der Glas toe. 

Happy clients

De afgelopen zes jaar zijn dochter Oyens en moeder Delen gefaseerd naar elkaar toe gegroeid. Dat gebeurde geheel in lijn met het meerjarige strategische plan. Roskammer: “We hebben bewezen dat we samen buitengewoon sterk staan. Onze klanten hebben onze flexibiliteit en slagkracht, vooral ook op digitaal vlak, duidelijk kunnen ervaren. Daar plukken we nu de vruchten van. We heten veel nieuwe klanten welkom en de klanttevredenheid is groot. Uit recent onderzoek blijkt ‘m dat vooral te zitten in frequent persoonlijk contact."

”Delen zet in op verdere groei in Nederland,” benadrukt Roskammer. “De één miljard vermogen onder beheer was een symbolische mijlpaal. De tijd is rijp om vanaf nu te gaan opereren onder één en dezelfde naam. Als Nederlands team kwamen we tot die conclusie en in België waren ze het met ons eens. We zijn goed gepositioneerd voor verdere groei in Nederland, vooral ook in het noorden. Samen met Douwe, Johan Liezen en Pieter Dieben kan ik niet wachten om nieuwe klanten te verwelkomen.” 

Delen via

Vergelijkbare berichten