Paard, Mens en Onderwijs verhuist van Oenkerk naar Drachten

In Drachten vinden al tal van paard gerelateerde activiteiten plaats zoals quarantaine voor de export van paarden, pensionstalling en hippische evenementen. Het is ook de bedoeling te starten met rij- en menlessen. Het praktijkonderwijs komt door de combinatie met deze activiteiten nog dichter naast het bedrijfsleven te staan.

In Drachten staan jaarlijks grote evenementen op de agenda zoals het Internationaal Concourshippique Noord-Nederland (ICNN), de fokdagen van het Fryske Greidhynder, en de veilingen van Starsale en Unitrot. De studenten zullen ook bij deze evenementen worden betrokken. Daarnaast wordt er aan diverse nieuwe initiatieven gewerkt waaronder een nationaal scholenconcours.        

De centrale ligging in het Noorden is ook een overweging geweest om voor Drachten te kiezen. Paard Mens Onderwijs is praktijkopleider voor vmbo, mbo en hbo. De organisatie heeft als ambitie om in Drachten door te groeien tot één van de beste aanbieders van het natuurlijk praktijkleren.  De studenten komen uit het gehele land. Degenen die van veraf komen, kunnen gebruik maken van het hotel van het Fries Congrescentrum.

Delen via

Vergelijkbare berichten