Paardendagen Driezum-Walterswald

De Paardendagen beginnen op donderdagavond. Iedereen kan dan meedoen of als toeschouwer genieten bij het Kwalleballen op het hoofdterrein, terwijl de menners alvast het parcours van de marathon verkennen. Bijna 150 vrijwilligers zijn dan al wekenlang in touw geweest om de hindernissen op te bouwen.

 

Op de vrijdag wordt het Open Fries kampioenschap marathon verreden. Een traject van 16 kilometer door de dorpen Damwâld, Wâlterswâld en Driezum. Meer dan 125 aanspanningen uit binnen- en buitenland zullen de elf hindernissen proberen te bedwingen in de snelst mogelijke tijd. De hele marathon is van dichtbij en gratis te volgen voor het publiek

’s Avonds worden de kampioenen door burgemeester Aalberts gehuldigd.

 

Op zaterdag de Boerendag. Naast de braderie, boerenboelgoed en demonstraties laten agrariërs uit Noord Oost Friesland tijdens de veekeuring de bezoekers kennismaken met de beste koeien uit hun bedrijf. Ook vindt sinds vorig jaar het Fries Kampioenschap Geitenkeuring plaats. Vanaf 15.00 worden doorlopend shows georganiseerd. Het programma eindigt om ongeveer 20.00 uur. Op de zaterdag zal dit jaar entree geheven worden.

 

De gehele organisatie is in handen van vrijwilligers en alleen mogelijk door de medewerking en sponsoring van ondernemers. Zij stellen land, materiaal en mensen beschikbaar. Zonder de financiële steun van ondernemers zouden de dagen niet mogelijk zijn. Ook de gemeente Dantumadiel levert een financiële bijdrage aan dit evenement.

Uiteraard zijn er voor nieuwe sponsoren mogelijkheden.

 

Meer informatie vindt u op www.paardendagen.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten