Padel Friesland opent indoor padelbanen in Heerenveen

Padel Friesland opent maar liefst vier overdekte padelbanen in Heerenveen. Afgelopen week werden de gloednieuwe banen officieel geopend, vanaf nu kan er worden gespeeld in de hal van 5000 m2. Padel Friesland verdriedubbelt daarmee hun huidige capaciteit. 

Padel is een vrij nieuwe, populaire racketsport onder velen. In de Randstad zijn de banen weken, soms zelfs maanden, van tevoren volgeboekt en deze hype zet in een rap tempo door naar het Noorden. “Ook in Heerenveen merken we dat er veel vraag is naar speelruimte”, vertelt Rutger Haven, eigenaar van Padel Friesland. “Het was dus nu tijd om de vervolgstap te zetten.” De banen zijn bijna klaar en zijn te vinden op een unieke locatie. Er opent namelijk een compleet nieuw sportcentrum aan de Heremaweg in Heerenveen, genaamd: Cunabula. In een 5000 m2 grote hal dat deel uitmaakt van Cunabula zijn de splinternieuwe banen volgens de NOC*NSF-kwaliteitsnormen voor padel gebouwd. Dat betekent dat er ook officiële wedstrijden gespeeld mogen worden. 

Indoor spelen 

Vanaf vierentwintig februari zijn de banen bespeelbaar en vanaf dat moment kan er ook meteen worden gespeeld. Bezoekers hebben dan de mogelijkheid om zonder lidmaatschap een baan met rackets en een set ballen te huren. Ook voor lessen of een clinic kun je bij hen terecht, daarnaast organiseert Padel Friesland regelmatig toernooien. “De indoorlocatie leent zich uitstekend voor toernooien, omdat er zestien mensen tegelijk kunnen spelen. En na een toernooi kun je straks nog een welverdiend drankje drinken aan de bar”, legt Haven uit. De banen worden pas officieel geopend wanneer het gehele project van Cunabula opgeleverd is. “Gelukkig hoeven wij niet langer te wachten en kunnen we nu al los!” 

Foto: Gerlanda Haven

Vergelijkbare berichten