Paques Balk en Shell starten joint venture

“De joint venture toont de continue drive van Shell om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de toekomst, met name gezien de groei in de gassector en de uitdagingen om te voldoen aan de toenemende vraag naar energie en een beter milieu”, zegt Theo Bodewes, Shell Vice President voor Gas & Liquids Treating Technologies. “Onze unieke zwavel terugwinningtechnologie is goed gepositioneerd om tegemoet te komen aan de behoeftes van de industrie, en we zijn blij om een ​​nieuw hoofdstuk te beginnen in onze samenwerking met Paques.”

“De oprichting van Paqell geeft een sterkere focus voor haar succesvolle activiteiten. Deze joint venture is de realisatie van onze strategie van voortdurende innovatie en het vormen van partnerships voor product- en marktontwikkeling. We kijken dan ook uit naar een nog nauwere samenwerking met Shell”, aldus Rob Heim, Algemeen Directeur van Paques Holding B.V.

THIOPAQ® is sinds begin 1990 door Paques in de waterwereld ingezet voor atmosferische biogasontzwaveling. In 1997 vormde Paques een technologiealliantie met Shell, en zag de succesvolle implementatie van THIOPAQ® in de bredere olie- en gasindustrie, in het bijzonder op het gebied van grootschalige H2S verwijdering en zwavelterugwinning. THIOPAQ® wordt momenteel op vier (4) plaatsen in de olie- en gasindustrie toegepast en er zijn zeven (7) projecten in aanbouw.

Een nieuw onderzoek- en ontwikkelingsprogramma zal tegen het einde van volgend jaar worden afgerond, waarbij gestreefd wordt naar de oplevering van de volgende generatie THIOPAQ® O&G technologie welke voorziet in een belangrijke verandering in efficiëntie en capaciteit. Zodra dit onderzoeksprogramma succesvol afgerond is, zal Paqell zich fysiek vestigen in de Watercampus in Leeuwarden. Deze locatie is gekozen omdat hier veel kennis en expertise over o.a. duurzame watertechnologie aanwezig is. Vooralsnog zal Paqell haar activiteiten niet alleen uitvoeren vanuit Leeuwarden, maar ook vanuit Amsterdam en Balk. Machiel van der Schoot is Algemeen Directeur van Paqell.

JV Paques en Shell wordt gevestigd in Leeuwarden

Paqell B.V. wordt in Leeuwarden gevestigd omdat hier veel kennis en expertise beschikbaar is. Zo zijn Paques en Shell partners van Wetsus, het centrum bij uitstek voor duurzame watertechnologie. Daarnaast is Leeuwarden een ontmoetingsplaats voor wetenschappers om kennis te delen en zetelen er veel innovatieve ondernemers op het gebied van water, energie en life sciences. Een perfecte locatie dus om de innovatieve activiteiten van Paqell B.V. te ontplooien.

“We zijn erg blij met deze joint venture en kijken uit naar een nog nauwere samenwerking met Shell en uiteraard met de Gemeente Leeuwarden, Wetsus en alle andere initiatieven die hier gehuisvest zijn”, zegt Rob Heim, Algemeen Directeur Paques Holding B.V. “In het voortraject was het erg prettig werken met de Gemeente. De innovatieve aanpak voor de ontwikkeling van de stad Leeuwarden past goed bij Paques en heeft voor ons mede de doorslag gegeven om Paqell in deze plaats te vestigen.”

Ook wethouder Deinum is verheugd met de komst van Paqell naar Leeuwarden: “Fantastisch dat een dochteronderneming van Paques, een bedrijf dat onder andere grote internationale bedrijven helpt hun water- en koolstofverbruik te verminderen, zich hier in de Watercampus in Leeuwarden gaat vestigen. Paques was ooit pionier in Fryslân, Paqell is dus meer dan welkom om hier de Watercampus te komen versterken.”

Delen via

Vergelijkbare berichten