Persprijs voor Osiris

In december hebben studentenverenigingen een perstraining van Leeuwarden Studiestad gevolgd. Tijdens deze perstraining werd onder andere uitgelegd op welke manier een goed persbericht geschreven moet worden, hoe een goed interview afgenomen kan worden en hoe de pers het beste kan worden benaderd. Na deze training zijn de verenigingen aan de slag gegaan om de landelijke en regionale pers te halen. Naast reguliere artikelen werd er dit jaar ook veel videomateriaal aangeleverd, daarom had de kritische jury geen gemakkelijke taak bij het beoordelen van de mappen.
 
De jury bestond uit Ritsko van Vliet, expert op het gebied van belevingscommunicatie, Sjoerd Bootsma, eindredacteur van Froeks.tv en André Horjus van de Leeuwarder Courant. De jury heeft per inzending punten gegeven aan de items. Hierbij is gelet op onder andere originaliteit, maatschappelijke relevantie en eigen organisatie. Daarnaast is gelet op de creativiteit van de verenigingen om in de publiciteit te komen.
 
De derde plaats ging naar de voormalige winnaars Io Vivat. Op de tweede plek eindigde dit jaar Sempiternus. Ze waren blij verrast met het resultaat. De eerste plaats ging naar Osiris, zij zijn het afgelopen jaar op de meest creatieve manier in de media gekomen.
Ook konden de verenigingen een prijs winnen met een quiz over o.a. het studentenleven in Leeuwarden. Deze prijs is gegaan naar Sempiternus.   
 
De organisatie lag in handen van Stichting Leeuwarden Studiestad. Het doel van de persprijs is om Leeuwarden positief in beeld te brengen, zowel in de regio als landelijk. De persprijs is een jaarlijks terugkerend evenement.
                                      

Delen via

Vergelijkbare berichten