Ondernemend Friesland nieuws

Peter Jan Kooijenga: een jonge, ambitieuze ondernemer

Peter Jan Kooijenga: een jonge, ambitieuze ondernemer

“Online marketing is een prachtig vak. Je ziet snel resultaten. Het is echt kicken als je iets analyseert, bedenkt, uitzet en effect heeft. Het is zo inzichtelijk dat je je vinger erop kan leggen, zoals dat bijvoorbeeld het bezoekersaantal stijgt door jouw wijzigingen. Je kunt iedere dag, week of maand laten zien wat er al bereikt is en wat nog mogelijk is,” vertelt de 26 jarige ondernemer Peter Jan Kooijenga. Hij heeft ongeveer een half jaar geleden online marketingbureau OpEinstein overgenomen van de Fotocadeau-groep. Wie is deze jonge ondernemer en waarom heeft hij voor OpEinstein gekozen?

“Ik zit al sinds mijn vijftiende in het online marketingvak,” zegt Kooijenga. “Ik ben toen begonnen met een webshop in kantoorartikelen. Ik heb mij gericht op het optimaliseren van de winkel, zodat hij goed vindbaar was in de zoekmachines. Ik heb alles fout gedaan wat je fout kan doen. Daar heb ik heel veel van geleerd. Daarna heb ik Marketing en Commerciële Economie gestudeerd in Groningen. De drie jaar daarop heb ik als marketingmedewerker bij een marketingbureau gewerkt.”

 

'Het enige wat echt waardevol is, is intuïtie' – Einstein

“De overname van OpEinstein was wel spannend, maar geen sprong in het diepe. Ik had al een paar maanden in het bedrijf meegelopen en kende de mensen goed. Ik heb goede gesprekken met Halbe Boersma van Fotocadeau gevoerd. Ik heb heel veel van hem en zijn collega Sierk van Lingen geleerd. Ik had het gevoel dat zij wel afstand van OpEinstein wilden doen. Die kans heb ik toen gepakt.”

 

OpEinstein heeft momenteel twee vestigingen: één in Groningen en de andere in Hoogeveen. Het team bestaat momenteel uit vier online marketingspecialisten: 'Einsteins'. “Dat zijn ook allemaal zelfstandige ondernemers. Ik ben dan wel officieel de eigenaar, maar OpEinstein is meer een platform waar iedere 'Einstein' een zelfstandig onderdeel van is.”

 

'Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen' – Einstein

“We hebben veel veranderd aan OpEinstein. Zo zijn we beter naar de klant gaan luisteren. We leveren daardoor meer maatwerk dan veel andere marketingbureaus die vaste pakketten aanbieden. Wil de klant alleen advies? Of wil hij het volledige project uit handen geven?”

 

“Je zou onze 'Einsteins' 'digitale nomaden' kunnen noemen: ze hebben geen vaste werkplek nodig. Vaak zitten ze wel intern bij de opdrachtgever, zodat ze weten wat er in een organisatie speelt. Wat ons uniek maakt, is onze transparantie. We zijn heel duidelijk en transparant in de stappen die we nemen. Ik vraag de klant vaak: 'Wat vindt u mijn dienstverlening waard?' Een soort 'no cure, no pay' methode.” 

 

'De enige bron van kennis is ervaring' – Einstein

“We zijn bezig een derde vestiging in Leeuwarden te openen. Daarnaast zou ik het team graag willen uitbreiden met twee nieuwe 'Einsteins'. Ik werk alleen met echte specialisten. Ik zou nooit een stagiair op een klus afsturen. De klant moet op ons kunnen vertrouwen.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement