PolderVast focust op detachering

“Wij kennen de markt en weten waar behoefte aan is. Mensen zijn nodig, om een acuut personeelstekort op te lossen, of om een ‘sleutelvacature’ structureel in te vullen. Uitzenden en detacheren zijn twee opties die elkaar prima aanvullen. Bij uitzenden praat je dan vaak over een oplossing voor de kortere termijn en bij detachering ligt de nadruk op een langdurige relatie met zowel het bedrijf als de kandidaat.” Aan het woord Ysbrand Valkema uit IJsbrechtum, vennoot van de PolderKracht Groep. Wij voelden hem en Bibi Roozing aan de tand over PolderVast, de detacheringstak van deze Groep. Plaats van handeling, het kantoor van Uitzendbureau PolderNoord in Sneek.

Kun je kort de organisatie schetsen van de PolderKracht Groep?

Valkema: De PolderKracht Groep combineert alle facetten van arbeid en bestaat uit de volgende dochterondernemingen: Uitzendbureau PolderKracht, Uitzendbureau PolderNoord, Detacheringsbureau PolderVast, Payroll PolderLoon, ZZP dienstverlening PolderWerk en PolderKantoor. Sinds september 2018 ben ik medevennoot van de PolderKracht Groep en commercieel eindverantwoordelijke voor PolderVast BV en PolderLoon BV. Ten aanzien van detachering word ik bijgestaan door Bibi Roozing, die daarnaast verantwoordelijk is voor de marketing van de hele groep.

Kun je het begrip ‘detachering’ voor ons toelichten?

Roozing: Waar PolderNoord gericht is op uitzenden, dus meer korte termijn gerelateerd, focust PolderVast op de langere termijn. Centraal staat daarin het opbouwen van een relatie met een kandidaat. Dat betekent vooraf een intensief traject met meerdere gesprekken over zijn of haar competenties, maar veel belangrijker nog, de interesses en ambities. We willen potentiële kandidaten in de ogen kijken, weten wat ze beweegt en waar ze van dromen. En waarom ze dat tot nog toe niet hebben bereikt.

We proberen daarbij een inschatting te maken in hoeverre er een match is met het bedrijf dat een structurele invulling probeert te vinden voor een specifieke functie. De belangrijkste sectoren voor PolderVast zijn momenteel de logistiek in de breedste zin van het woord en de techniek. Uitzendbureau PolderNoord en PolderVast Detachering zijn complementair omdat het voorkomt dat mensen vanuit het uitzendbureau door aanvullende scholing of opgedane ervaring door kunnen groeien richting detachering.

Wat is het voordeel van detachering?

Het komt regelmatig voor dat een kandidaat graag van baan wil veranderen of zijn droom wil verwezenlijken, maar dat de onzekerheid, die dat met zich meebrengt, niet aandurft. Wanneer uit gesprekken met ons voldoende vertrouwen in een kandidaat is ontstaan, kunnen wij hem of haar een contract aanbieden bij PolderVast. Dat kan het spreekwoordelijke zetje in de rug zijn om hem over de streep te trekken. Hij wordt vervolgens door ons, uiteraard in overleg met alle partijen, gedetacheerd bij een werkgever die bij hem of haar past. Het gebeurt regelmatig dat een gedetacheerde werknemer een vast dienstverband bij een van onze opdrachtgevers krijgt aangeboden.

Toekomstambities voor PolderVast?

Valkema: PolderVast wil te boek staan als een aantrekkelijke en betrouwbare werkgever. Daarnaast willen we ons nog meer onderscheiden van de concurrentie door onze omgang met mensen. Want we willen niet groeien om het groeien, maar groeien door kwaliteit. Het moet niet ten koste gaan van ons motto, de persoonlijke aandacht en een langdurige relatie, want dan ben je aan het zagen aan de poten van je eigen stoel.

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden