Project NIVO NOORD en praktijkonderwijs Liudger/Singelland groot succes

 Aan het eind van deze opleiding kunnen leerlingen een officieel certificaat behalen. Dit certificaat is landelijk erkend en daarmee kunnen ze in principe bij elk schoonmaakbedrijf in Nederland aan het werk. Om het certificaat te behalen, moeten leerlingen examen doen bij de SVS, de officiële opleider van alle schoonmakers in Nederland.

De opdrachten op de stage bij NIVO NOORD sluiten zo veel mogelijk aan bij de opdrachten op school. Er zijn dan ook nauwe contacten tussen NIVO NOORD en Liudger/Singelland. Aan de lessen doen leerlingen vanaf het vierde schooljaar mee. Het is een groot succes. De leerlingen zijn erg gedreven en willen graag aan het werk, zodat ze na school een grotere kans hebben op een baan.

Op dit moment doen 16 leerlingen mee aan het project en hebben er zich al leerlingen voor volgend schooljaar aangemeld. Op dit moment zijn er twaalf jongens en vier meisjes bezig met hun stage. De leerlingen zijn geplaatst op scholen in Leeuwarden, Drachten en Surhuisterveen. Dat zijn locaties waar NIVO NOORD schoonmaakt. 

Wij van NIVO NOORD en praktijkonderwijs Singelland/Liudger hopen natuurlijk dat iedereen na een tijd van hard werken het certificaat gaat halen!

Delen via

Vergelijkbare berichten