Provincie Fryslân sluit kringloop met Satino Black

“Duurzamer kun je het niet hebben”, zegt Rob Stevens, Business Developer bij Van Houtum. Hij prijst Fryslân om haar verantwoordelijkheidsgevoel. “De provincie stond erop dat haar oud papier als grondstof voor nieuwe producten naar Limburg kwam. Hierdoor neemt Fryslân de verantwoordelijkheid voor haar eigen papierstroom en voorkomt het dat haar papier de hele wereld wordt overgescheept. Dat laatste gebeurt helaas nog veel te vaak, terwijl lokale oplossingen uit ecologisch oogpunt veel meer voor de hand liggen.”

“Wij passen het Cradle to Cradle principe toe”, zegt Karen Kempkes, hoofd Facilitaire Zaken van de provincie Fryslân.  “Wij slaan ons oud papier op en hergebruiken het. Dat Van Houtum ons papier op een duurzame manier verwerkt, maakt het verhaal dubbel duurzaam. Duurzaamheid is een leidend principe in al ons handelen en is geen streven maar een verplichting: naar onszelf, naar onze kinderen en naar de wereld om ons heen. We moeten zorgen dat Fryslân de mooiste provincie blijft om in te leven, wonen, werken, recreëren en studeren. Dat willen we doen met de Friese bevolking, overheden, instanties en bedrijven. Van Houtum is één van deze bedrijven.”

Satino Black wordt geleverd Boso BV uit Sneek. “Boso is voortdurend bezig met duurzaamheid en Cradle to Cradle”, aldus Sietze van der Krieke, Directeur van Boso BV. “Sinds een aantal jaar is Boso dan ook officieel Satino-partner van Van Houtum. Met name op het gebied van Cradle to Cradle wordt Van Houtum door vele toonaangevende partijen als koploper gezien in het denken over en het

implementeren van de Cradle to Cradle gedachte in haar totale bedrijfsvoering. Satino Black is de meest duurzame productlijn van Van Houtum en sluit uitstekend aan bij het gedachtegoed van de provincie Fryslân. Boso is trots om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Rob Stevens van Van Houtum: “Local for Local is onder andere één van de uitgangspunten van verantwoord ecologisch ondernemen. Dat wordt in Fryslân zeer verantwoord toegepast.”

 

Delen via

Vergelijkbare berichten