Provincie zoekt innovatieve ideeën op het gebied van duurzaamheid

Ze zullen allerlei boeiende mensen ontmoeten die aansprekende initiatieven nemen op het gebied van duurzaamheid. Ook kunnen bedrijven en instellingen die Fryslân op het gebied van duurzaamheid op de kaart gezet hebben, worden bezocht. Dankzij het junior adviseurschap van de provincie Fryslân kunnen jongeren tussen de 15 en 22 jaar hun netwerk verbreden en hun CV opbouwen.

Begeleid door de Friese Milieu Federatie komen de junior adviseurs bijeen in het Provinciehuis. Op 12 januari is er een kennismakingsbijeenkomst. De junior adviseurs zijn vrij om zelf ideeën aan te dragen en met adviezen te komen. Daarnaast zullen er vanuit de Staten adviesvragen komen over duurzaamheidsonderwerpen. Gezamenlijk komt het jongerenpanel tot een advies dat wordt aangeboden aan Gedeputeerde en Provinciale Staten.

Jongeren die junior adviseur van de provincie Fryslân willen worden, kunnen zich tot uiterlijk 20 december 2011 door middel van een e-mail aanmelden bij de Friese Milieu Federatie (y.van.dijk@friesemilieufederatie.nl). In de e-mail vermelden de jongeren hun naam, leeftijd, woonplaats en opleiding/werk en geven zij kort aan waarom zij geschikt zijn om junior adviseur van de provincie Fryslân te worden.

Nadere informatie over de junior adviseurs van de provincie Fryslân wordt graag verstrekt door Yvette van Dijk van de Friese Milieu Federatie, tel. 058-2890303.

Delen via

Vergelijkbare berichten