Puur ICT betrekt nieuw pand in Heerenveen 

Begin juni vierde Puur ICT (Heerenveen) de opening van een nieuw kantoor aan de Abe Lenstra Boulevard. Na een rigoureuze verbouwing is er een hypermoderne werkplek gecreëerd voor de medewerkers. De vergaderruimtes zijn ingericht met de nieuwste (vergader)technologieën zoals Teams telefonie en de nieuwste video vergaderoplossingen van Poly. Vanuit deze vestiging kunnen de ondernemers hun groeiambities verder uitbouwen.

Hoe het begon: De eerste zaadjes zijn geplant in 2002. Wim Ypma en Istvan Ybema waren collega’s bij een landelijk opererend IT-bedrijf waar alles draaide om commercie en het behalen van targets. Wim en Istvan hadden al langer de behoefte om zélf een bedrijf te hebben, dat transparant zou moeten zijn en ‘puur’, aldus de ondernemers. De eerste stappen werden gezet toen Wim in 2005 startte met ‘Puur Opleidingen’.  “In die jaren was er een enorme behoefte aan het opleiden van mensen op het gebied van onder andere Microsoft Office Migraties. Vervolgens is door de vraag naar IT gerelateerde activiteiten in 2012 de automatiseringstak toegevoegd en werd het Puur Opleidingen en Automatisering”, zo verklaren de mannen in een nieuwsbericht. 

Puur bleef zich ontwikkelen in de Microsoft Cloud-oplossingen en in 2017 is Peter Kok als compagnon aangesloten. “Door de komst van Peter is een grote stap gemaakt in de professionalisering van de organisatie”, zo zeggen de ondernemers.  

Puur ICT

Niet veel later liepen Wim en Istvan elkaar weer tegen het lijf en de cirkel was rond. De ambities van 2002 waren nog hetzelfde. Een eerlijk, transparant en Puur IT-bedrijf. Deze ambities zijn in 2020 werkelijkheid geworden en zo is de naam ook gewijzigd naar Puur ICT, een puur en transparant IT-bedrijf met 3 compagnons; Wim Ypma, Peter Kok en Istvan Ybema. 

Vandaag de dag (juli 2023) bestaat de organisatie uit ongeveer 40 medewerkers en worden MKB bedrijven bediend door het hele land uit verschillende sectoren. Schroom niet om een kijkje in ons nieuwe pand te nemen onder het genot van een Puur bakje koffie met oranjekoek.  

Vergelijkbare berichten