Puur Terschelling is het ‘Leukste uitje van Friesland 2023′

Puur Terschelling is verkozen tot ‘Leukste uitje van Friesland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland 2023’. Vertegenwoordigers van Puur Terschelling hebben vandaag tijdens de feestelijke prijsuitreiking een gouden award ontvangen. De zilveren en bronzen award gaan naar twee nieuwkomers in de top 3; Park Vijversburg en Botanische tuin De Kruidhof hortus van Fryslân. 

Winnaars Leukste Uitje van Friesland 2023:

  • Gouden award: Puur Terschelling, Oosterend Terschelling
  • Zilveren award: Park Vijversburg, Tietjerk
  • Bronzen award: Botanische tuin De Kruidhof hortus van Fryslân, Buitenpost

Maar liefst 96.000 stemmen zijn uitgebracht op de genomineerde uitjes, zowel op landelijk niveau als per provincie. ANWB-leden hebben tijdens de verkiezing gestemd op het uitje dat zij het meest waarderen. Voor de provincie Friesland lichten enthousiaste bezoekers van Puur Terschelling hun stem toe: “Bij dit bedrijf kun je echt zien dat de klant op nummer één staat, niks is teveel voor ze”, “Een bedrijf waar je je echt gast voelt!”, “Er hangt altijd een leuke sfeer en ze doen er alles aan om het iedereen naar de zin te maken”. Bezoekers hebben het favoriete uitje beoordeeld op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer. 

Onderzoek: belangrijkste aspecten uitjes 

Uit onderzoek* van de ANWB blijkt dat een groot deel van de Nederlanders een uitje in eigen provincie belangrijk (46%) vindt. Voor entree wil de helft van de bezoekers maximaal 20 euro uitgeven en bijna een derde betaalt tot 50 euro per persoon. Wel willen bezoekers minder betalen voor parkeren. Tickets worden grotendeels vooraf gekocht en ticketacties en aanbiedingen blijven populair (52%). Eenmaal bij het uitje letten de bezoekers ook op de faciliteiten als eten en drinken, er moet een gezond aanbod zijn zonder meerprijs. In de coronaperiode zijn tijdsloten en reserveren van een datum ingevoerd. De meerderheid van de bezoekers (74%) ervaart het reserveren van een datum als prettig.

Vergelijkbare berichten