Raad van Toezicht Merk Fryslân stelt nieuwe directeur aan

Voorzitter van de Raad van Toezicht Van Mourik is blij met deze benoeming: “We hebben met Martin Cnossen een man van niveau binnengehaald, met drive en ambitie, die Fryslân door en door kent en waar we veel vertrouwen in hebben.”   

Logisch vervolg
"Dit is één van de mooiste banen in Fryslân" meldt Cnossen enthousiast. "In deze functie komt mijn grote affiniteit met Fryslân en de Wadden én mijn vakinhoudelijke voorkeur voor Toerisme & Recreatie samen. Met LWD2018 in het vooruitzicht is het bovendien een bijzondere fase om Merk Fryslân te mogen leiden." Cnossen ziet zijn nieuwe functie als een logisch vervolg op zijn baan bij Stichting DBF waarin hij zich in de afgelopen jaren heeft ingezet om onder meer Fryslân als aantrekkelijke regio voor wonen en werken een impuls te geven. Vanuit die rol stond hij ook aan de basis van meerdere toeristische projecten zoals de introductie van de bekende "fietsknooppunten" in Fryslân.

Verantwoordelijk
Cnossen gaat leiding geven aan de organisatie van een zestal medewerkers. De nieuwe directeur wordt verantwoordelijk voor de strategie en realisatie van de doelstellingen op het gebied van marketing, gezonde bedrijfsvoering, netwerk en stakeholders.    

Merk Fryslân bestaat nu 15 maanden. De leiding is de afgelopen maanden in handen geweest van de interimmers Josette Häger en Klaas G. van den Berg.  

Merk Fryslân is de regiomarketingorganisatie voor Fryslân en de Wadden die kennis, kunde en ondersteuning biedt op het gebied van regiomarketing, product- en of marktontwikkeling en gastheerschap. De focus ligt op recreatief – en zakelijk toerisme, wonen/werken/studeren. De provincie Fryslân is formeel opdrachtgever van Merk Fryslân.

Delen via

Vergelijkbare berichten