Regiobank: ‘Klanten krijgen bij ons met echte mensen te maken’

’t Hasker Assurantiekantoor in Oudehaske is een onafhankelijke financiële adviesorganisatie en Zelfstandig Adviseur van RegioBank. Foppie van Terwisga en haar medewerkers zetten zich  deskundig en met veel plezier in voor de particuliere én de zakelijke klant. Of het nu gaat om een spaarrekening of een bedrijfshypotheek, klanten worden persoonlijk en gastvrij onthaald. “Wij hebben tijd voor ze.”

“Ik begon mijn loopbaan in het bankwezen in 1987 bij de NMS-bank”, vertelt Foppie van Terwisga, nadat ze de kantoordeur om 9.00 uur heeft opengedraaid.“Na diverse overnames voer ik nu de naam RegioBank. RegioBank is een onderdeel van de Volksbank. Mijn werk voor ’t Hasker Assurantiekantoor en als Zelfstandig Adviseur van RegioBank vind ik geweldig om te doen. Naast de particuliere markt richten wij ons nu ook op de zakelijke klanten. ZZP’ers en MKB-bedrijven kunnen bij ons terecht voor hun betaal- en spaarrekeningen, rekening courant en financieringen.”

Digitaal en lokaal

De laagdrempeligheid van het kantoor ervaren de mensen als heel plezierig. Hier geen onpersoonlijke computerstemmen. “Nee”, zegt Foppie, “bij ons krijgen klanten met echte mensen te maken. Daarnaast hebben we alles onder één dak en dat maakt het overzichtelijk en compleet. Zomaar even binnenlopen is een optie of we werken op afspraak. We helpen ondernemers met hun financiën, ontzorgen ze, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn en waar ze het liefst mee bezig willen zijn.”

“Ook geven we voorlichting – bijvoorbeeld in bibliotheken – om veilig te internetbankieren. Steeds vaker twijfelen mensen aan de echtheid van hun mails of apps. Ze kunnen ons direct bellen en dan staan we ze te woord. We merken dat dat zeer wordt gewaardeerd. We zijn ‘Digitaal en Lokaal’, dienstverlening volgens de regels, maar mét een persoonlijk touch. En dat is ook wat ons werk leuk maakt!”

Belangrijke levensgebeurtenissen

Jong of oud, particulier of ondernemer, Foppie vindt het klantencontact het mooiste van haar werk. “Iedere klant is anders en het is de kunst je iedere keer weer aan te passen”, legt ze uit. “Jongeren zie je hier met name bij belangrijke levensgebeurtenissen, zoals het kopen van een eerste huis of het krijgen van een eerste kind. Daarna zie je ze soms een tijdje weer niet, maar dat is ook prima. We vinden het belangrijk dat we voorzien in een behoefte en die is voor elke klant verschillend.”

Maatschappelijke functie

“Als bank hebben we ook een maatschappelijke functie en die uit zich onder andere in het mee opstarten van projecten in de buurt, maar ook in het voorlichting geven, aldus Foppie. “Samen met de Stichting Present deden we mee aan een sociaal initiatief. Je bekijkt hierdoor zaken ook eens op een andere manier en dat vind ik een verrijking. Wat de toekomst betreft: Ik hoop nog een aantal jaren door te gaan met mijn werk, ik vind het nog veel te leuk om te stoppen. Doordat mijn dochter Nienke naast mij staat en ook alle diploma’s heeft, is de continuïteit van ons bedrijf goed geregeld.”

Vergelijkbare berichten