Reuzedei in Akkrum maakt duurzaamheid toegankelijk

Zesde editie

Het evenement bestaat al sinds 2011 en kent inmiddels dus een traditie. Plaats van handeling: De Kolk in Akkrum. Dat wordt dé centrale locatie, waar alle evenementen plaatsvinden. Hier komen bedrijven, organisaties, stichtingen, scholen en bezoekers samen die alles weten of willen weten over duurzaam wonen, werken en leven. ‘De thema’s energie, groen rijden, elektrisch varen, recycle, voedsel en lifestyle komen uitgebreid aan bod’, zo laat Joelle Rademakers via een persbericht weten. ‘Tijdens diverse lezingen en workshops kunnen mensen zich laten inspireren. Aan de kinderen is ook gedacht; zij kunnen meedoen aan een puzzeltocht, een kleurwedstrijd, of zelf iets lekkers maken.’

Toegankelijk

Een doel van de dag is duurzaamheid toegankelijk maken. Reden waarom de organisatie allerlei activiteiten heeft ingepland waarmee het grote publiek zelf kan ervaren hoe duurzaamheid werkt. Gedurende de dag zullen bijvoorbeeld 2 nieuwe elektrische boten voor het eerst aan het grote publiek worden gepresenteerd.

Eneco Zonnebootrace

Maar er is meer. Zoals het jaarlijkse Eneco Zonnebootrace Nederlands Kampioenschap. ‘Meer dan twintig teams staan klaar om de felbegeerde titel binnen te halen. Dit brengt veel actie en spektakel op het water. Nieuw onderdeel dit jaar is de Young Solar Challenge, waarbij middelbare scholieren kennis maken met de techniek van zonnebootracen met een eigen zelfbouwpakket; de V5 klasse.’ Het kampioenschap begint overigens al op vrijdag 6 mei 2016 met een duurrace van 55 kilometer op het water rondom Akkrum. Op zaterdagmiddag volgt dan het ‘ Rondje Akkrum’ en na een pauze waarin de  accu’s opgeladen kunnen worden, een sprintwedstrijd.

Met ruim 20 boten in 5 verschillende klassen verwacht de organisatie veel spektakel.

’s Avonds wordt het evenement afgesloten met een feestelijk muziekspektakel op en bij het water.

Benieuwd wat u kunt verwachten tijdens de Reuzedei? Bekijk hier de impressie van 2015.

Delen via

Vergelijkbare berichten