Richard de Blieck naar Ventus

Voor zijn komst naar Ventus bekleedde De Blieck (36) diverse accountmanagementfuncties bij verschillende bedrijven zoals DaimlerChrysler, Yer en Eiffel. Bij Eiffel was hij verantwoordelijk voor het uitbouwen van de portefeuilles Handel & Industrie en Banken & Verzekeraars. Na zijn periode bij Eiffel was De Blieck gedurende een aantal jaren werkzaam als senior accountmanager Finance bij DPA. Zijn activiteiten omvatte onder andere het ontwikkelen van een accountplan, het implementeren van diverse themas, waaronder risicomanagement, en het begeleiden van het team BID-management bij bepaalde tenders en aanbestedingen.

Ventus is een dienstverlener en kennissourcer op het gebied van IT, Finance en Organisatiekunde. Zij ontwikkelden een eigen visie hoe organisaties hun prestaties aanzienlijk kunnen verbeteren, tot 80 procent op licentiekosten en 50 procent op ontwikkelkosten kunnen besparen en realiseren projecten voor overheids- en non-profitorganisaties en het (inter)nationale bedrijfsleven.

In zijn nieuwe functie gaat De Blieck zich onder meer richten op strategische vraagstukken en de nieuwe marktbenadering. De Blieck: Ventus combineert drie bedrijfsgebieden, namelijk IT, Finance en Organisatiekunde, en ontwikkelde daarvoor vijf servicelines om zodoende optimaal in te kunnen spelen op de vraag uit de markt. Sinds anderhalf jaar vindt er immers een verschuiving plaats: bedrijven vragen om complete oplossingen in plaats van puur capaciteit. Ventus bezit met de uitgebreide en specialistische kennis en kunde binnen zijn servicelines de ideale mix om te voldoen aan deze vraag. Mijn doel is dan ook om optimaal gebruik te maken van die servicelines en een groei te realiseren binnen de bestaande sectoren evenals het aanboren van nieuwe markten en te zorgen voor kennisverankering binnen organisaties.

Ventus is verheugd met de aanstelling van De Blieck. Richard is een duizendpoot en vergaarde uitgebreide commerciële kennis en ervaring bij diverse grote organisaties, aldus Flip Houtman, algemeen directeur van Ventus. Hij vervolgt: De Banken- en Verzekeringswereld, de Overheid, de sector Handel & Industrie en Utility zijn bekend terrein voor hem. Zijn kennis van organisaties, langetermijnplanning in combinatie met zijn ondernemersbloed en resultaatgerichtheid maken hem tot een ideale kandidaat. Hierdoor zijn we beter in staat onze positie in de markt verder uit te bouwen.

Over Ventus

Ventus is een toonaangevende en onafhankelijke Nederlandse dienstverlener en kennissourcer op het gebied van IT, Finance en Organisatiekunde. Ventus beschikt over een samenhangend portfolio van oplossingen dat de bedrijfsvoering aantoonbaar verbetert. Op basis van bewezen best practices heeft Ventus een eigen visie ontwikkeld hoe prestaties aanzienlijk verbeterd kunnen worden. Organisaties zijn zodoende in staat een krachtige regievoering neer te zetten, hun sourcingstrategie meetbaar succesvol te realiseren, en hun exploitatie- en projectenportfolio daadwerkelijk beheersbaar te houden. Ventus beschikt over zeer ervaren en praktisch ingestelde consultants, managers en specialisten, die met hun kennis, ervaring, passie en bovenal realisatiekracht, resultaten op overtuigende wijze weten neer te zetten. Juist door IT-kennis te combineren met financiële expertise zijn zij als geen ander in staat om problemen in de bedrijfsvoering duurzaam op te lossen. Ventus kiest ervoor op resultaten afgerekend te worden. Voor meer informatie www.ventus.nl.

Delen via

Vergelijkbare berichten